Het meer dan elftal afwezigen van Ajax-opponent Besiktas

28 september 2021, 15:10

Ajax treft dinsdagavond een behoorlijk gehavend Besiktas. De Turkse topclub mist niet een handje vol spelers, maar in totaal meer dan een compleet elftal. Het overgrote deel is geblesseerd, maar ook een aantal spelers is niet ingeschreven om uiteenlopende redenen. 

FC Barcelona-huurling Miralem Pjanic is vermoedelijk de meest in het oog springende naam die niet inzetbaar is in de Johan Cruijff Arena, maar ook aanvallers Georges-Kevin N'Koudou en Rachid Ghezzal zijn niet van de partij. Zij hadden een meer dan cruciale rol in het kampioenschap van Turkije afgelopen jaar.

Aanvoerder en voormalig PSV'er Atiba Hutchinson kijkt eveneens toe met een blessure, terwijl er ook meerdere ervaren centrale verdedigers niet inzetbaar zijn: Welinton Souza (32), 'knipoogkroaat' Domagoj Vida (32) en Javier Montero (26). Ook Mehmet Topal, Alex Teixeira, Cyle Larin en Necip Uysal spelen zeker niet mee in Amsterdam.

Lees ookBesiktas-beul voorspelt nieuw 'Cambuur-scenario' voor Ajax

Jeremain Lens werd door Besiktas niet ingeschreven voor de Champions League. Datzelfde geldt voor Güven Yalcin en Adem Ljajic. Ook op Douglas, Ajdin Hasic en Atakan Üner wordt al veel langer geen beroep meer gedaan. Alleen Michy Batshuayi, Oguzhan Özyakup en Salih Uçan – achter wiens namen eveneens een vraagteken stonden – zijn wel inzetbaar voor Besiktas-trainer Sergen Yalçin.

Vermoedelijke opstelling Besiktas: Destanoglu; Yilmaz, N'Sakala, Saatci, Rosier; Karaman, Ozyakup, De Souza; Ucar, Tore, Batshuayi.

Overzicht alle afwezigen: Miralem Pjanic, Georges-Kevin N'Koudou, Rachid Ghezzal, Atiba Hutchinson, Welinton Souza, Domagoj Vida, Javier Montero, Jeremain Lens, Güven Yalcin, Adem Ljajic, Douglas, Ajdin Hasic en Atakan Üner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen