Nieuwe CL-droomvlucht Ajax? Zelfde topstart als in succesjaren

29 september 2021, 10:08

Ajax heeft de perfecte start van het nieuwe Champions League-seizoen dinsdagavond een vervolg gegeven. In eigen huis was de topclub met 2-0 te sterk voor Besiktas, dankzij doelpunten van Steven Berghuis en Sébastien Haller. Het duo schoot Ajax naar de tweede zege op rij. Alleen in de topseizoenen beleefden de Amsterdammers zo'n puike start.

Ajax heeft namelijk voor de vierde keer in de clubgeschiedenis zes punten uit de eerste twee Champions League-groepsduels. Dat gebeurde eerder in de seizoenen 1994/1995, 1995/1996 en 2019/2020. Niet geheel toevallig waren dat de seizoenen waarin de Amsterdammers een droomcampagne beleefden. Zo kroonde Ajax zich in 1995 als laatste Nederlandse club tot beste van Europa.

Lees ook: Ten Hag geniet

Ook het daaropvolgende seizoen bereikte Ajax de eindstrijd, maar bleek Juventus uiteindelijk te sterk. De Italiaanse topclub won na strafschoppen, nadat het duel in reguliere speeltijd in 1-1 eindigde. De derde keer dat Ajax een topstart beleefde in de Champions League, was in het legendarische jaar 2018/2019. Destijds was de halve finale tegen Tottenham Hotspur het eindstation.

Ajax kan zich de volgende wedstrijd al zo goed als zeker verzekeren van een plek in de knock-outfase. Daarvoor moeten de Amsterdammers winnen van grootste concurrent Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen