Van der Gragt over rode kaart in 'Klassieker': "Zwaar bestraft"

3 oktober 2021 – Het was een bijzondere dag in vrouwenvoetballand. Voor het eerst in de geschiedenis stond het duel tussen Feyenoord en Ajax namelijk op het programma. In Amsterdam zullen ze de wedstrijd echter liever vergeten, Feyenoord won namelijk met 4-1.

Van der Gragt over rode kaart in 'Klassieker': "Zwaar bestraft"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Stefanie van der Gragt kreeg ook nog eens rood wegens natrappen. Na afloop werd ze voor de camera van ESPN over het incident aan de tand gevoeld. "Het was een beetje een gek moment. Ik krijg een bal aangespeeld, speel hem opzij. Zij komt vervolgens wat laat in. De scheids ziet het, het is zwaar bestraft", stelt de Oranje-international.

Er heerste een vijandig sfeertje op 1908, het trainingscomplex van Feyenoord. Enkele honderden supporters waren op de eerste confrontatie tussen de twee rivaliserende clubs afgekomen. Op de vraag of het aan Ajax zijde aan de intensiteit ontbrak, reageert Van der Gragt helder. "De wil om te winnen was er niet bij ons. We trainen een hele week goed, spelen goed voetbal en dan kom je zo voor de dag. Wat we in de eerste helft op de mat leggen is gewoon niet goed genoeg."

Lees ook: Dames Feyenoord schrijven historie met eerste zege in Klassieker

Aanvoerdster Sherida Spitse was het incident waarbij Van der Gragt rood kreeg ontgaan, maar gelooft op de woorden van ESPN-presentatrice Fresia Cousino Arias dat het om natrappen ging. "Als dat zo is, dan is dat een ongelooflijk domme actie. Dan benadeel je het team ermee en is dat ontzettend jammer", sprak de oud-speelster van FC Twente overtuigend. Hoewel Van der Gragt haar wegsturen dus 'zwaar bestraft' noemt, trekt ze wel enigszins het boetekleed aan. "Ja, dit hoort gewoon niet. Ik benadeel mijn team ermee. Het is hartstikke zwaar bestraft, dat is één ding dat zeker is. Maar als de scheids het ziet, dan benadeel je zeker je team. Dus dat neem ik mezelf wel kwalijk."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd