Van Gaal verklaart basisplaats Til tegen Letland: "Een ABC'tje"

8 oktober 2021, 20:29

Louis van Gaal kiest tegen Letland (20.45 uur) voor Guus Til in de basis op het middenveld bij het Nederlands Elftal. Een primeur voor de Feyenoorder die in het shirt van Oranje nog niet eerder aan de aftrap van een interland verscheen.

Van Gaal legt voor de camera van de NOS uit waarom de keuze op Til is gevallen. "Dat was inderdaad een ABC'tje. Til is een lopende middenvelder, die hebben we vandaag nodig. Hij weet goed hoe hij mee moet gaan in het totale pressing-spel en hij maakt bij zijn club veel doelpunten." Iets dat ook geldt voor Ajacied Davy Klaassen, die eveneens aan de aftrap verschijnt. "Je pakt toch spelers die dat gevoel voor de goal hebben. Zij staan er altijd. In de zestien of net daarbuiten. Dat is een kwaliteit, door voor dat soort spelers te kiezen, maak ik bijvoorbeeld ook Memphis sterker."

Lees ook: Dit is de opstelling van het Nederlands Elftal tegen Letland

De zeventigjarige Van Gaal pakt tegen Letland een primeur door als oudste bondscoach van Oranje ooit in een officiële interland aan te treden. De oud-trainer van AZ en Ajax weet wat hij kan verwachten van de Letten. "We zullen moeten aanvallen. Met z'n allen. En Letland gaat hoe dan ook een paar kansen krijgen, juíst omdat we gaan aanvallen. Zij spelen heel compact, als je niet aanvalt ben je de bal alleen maar een beetje aan het rondtikken. Ze gaan een paar kansen krijgen, net als dat elke amateurclub dat zou krijgen. Aan ons om ervoor te zorgen dat we goed staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen