Zahavi sneert naar eigen verdedigers: ''Weten niet hoe het moet"

10 oktober 2021 – Eran Zahavi heeft zaterdagavond met Israël zeer slechte zaken gedaan in de WK-kwalificatie. Voor het toernooi in Qatar speelde het tegen Schotland om de tweede plek, maar in de 94e minuut incasseerde het nog de 3-2 van Scott McTominay. Zo is het gat met nummer twee Schotland nu vier punten, met nog drie wedstrijden te gaan. De PSV'er was na afloop zeer kritisch op zijn eigen verdedigers.

Zahavi sneert naar eigen verdedigers: ''Weten niet hoe het moet"

Door de late treffer zijn de kansen voor Israël om het WK te halen, enorm geslonken. Met een gelijkspel waren die kansen er echter nog volop geweest. In een interview na afloop concludeerde hij dat het verdedigend niet goed zit. "We weten gewoon niet hoe we moeten verdedigen. Elke keer als we op het veld staan is het niet eens meer de vraag óf we een tegengoal krijgen, maar wanneer."

"Ik ben het zat om elke keer maar weer dezelfde dingen te moeten zeggen, maar daarom verliezen we weer een wedstrijd. We liepen steeds verder achteruit, terwijl de trainer ons had gezegd dat we tegen Schotland vooral moesten aanvallen." Daarnaast deelde Zahavi nog wel een compliment uit aan Feyenoord-doelman Ofir Marciano, die volgens hem een wereldwedstrijd keepte namens Israël.

Lees ook: Treffer Zahavi helpt Israël niet, Van 't Schip wint

Nummer één in de poule van Israël is Denemarken, maar die zijn qua punten al niet meer te achterhalen. In theorie zou het Schotland alsnog voorbij kunnen. Zelf speelt het nog tegen Moldavië, Oostenrijk en Faeröer, terwijl Schotland minimaal vier punten moet laten liggen tegen Faeröer, Moldavië en Denemarken. De beste nummers twee spelen nog een kwalificatie voor het toernooi in 2022 te Qatar.

Eredivisie

gerelateerd