'Newcastle United aast op Oranje-concurrenten De Ligt en De Vrij'

12 oktober 2021 – Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij worden gelinkt aan Newcastle United. Sinds de club is overgenomen door de Saoedische kroonprins is het elke dag raak qua geruchten. De Premier League-club vecht tegen degradatie op dit moment, maar wil in sneltreinvaart richting de top van Europa. Daar zijn nieuwe spelers voor nodig.

'Newcastle United aast op Oranje-concurrenten De Ligt en De Vrij'

Het Italiaanse Tuttosport heeft een cover gewijd aan de verwachte transformatie in de Engelse havenstad. De club heeft nu een vermogende eigenaar met een geschat vermogen van meer dan driehonderd miljard euro. Daardoor kan gezocht worden naar wereldtoppers. De Vrij en De Ligt zouden in beeld zijn om de defensie van extra kwaliteiten te voorzien. Bij Oranje moeten de twee juist concurreren om een basisplaats. Louis van Gaal gaf in de afgelopen wedstrijden de voorkeur aan de verdediger van Internazionale.

Lees ook: Newcastle United herboren? "Ze hebben drie of vier spelers nodig"
Lees ook: 'Miljoenenimpuls Newcastle uitstekend nieuws Van de Beek'

Het medium weet dat Newcastle in totaal aast op vijf spelers uit de Serie A. Naast de Nederlandse verdedigers zouden ook AC Milan-middenvelder Franck Kessié, Internationale-middenvelder Marcelo Brozovic en Juventus-aanvaller Federico Chiesa naar Newcastle moeten verkopen. Het is echter wel de vraag hoe serieus de interesse is: sinds de oliemiljarden zijn gearriveerd in Newcastle, wordt de ploeg aan bijna alle spelers gelinkt die op de Europese velden rondlopen. Zo werden eerder Philippe Coutinho, Jesse Lingard, Dele Alli, Gareth Bale, Alexandre Lacazette en Clément Lenglet al genoemd als mogelijke versterkingen voor The Magpies.

Niet alleen spelers worden genoemd, ook trainer Steve Bruce lijkt plaats te moeten maken. Wie hem op moet volgen is nog niet bekend, maar Lucien Favre, die eerder de laan uit werd gestuurd bij Borussia Dortmund, lijkt de beste papieren te hebben.

Lees ook: Welke coach zet eerste stap met 'topclub' Newcastle? Vijf opties

Premier League

gerelateerd