'Donderdag wordt bekend of ADO proflicentie mag houden'

18 oktober 2021 – Al maandenlang gaat het in Den Haag over niets anders dan de financiële situatie. De club verkeert al langer in zwaar weer en is nog altijd op zoek naar een nieuwe eigenaar. Inmiddels heeft ADO Den Haag de nieuwe begroting aangeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB en die komt woensdag bij elkaar. De kans is groot dat de commissie donderdag naar buiten brengt of ADO de proflicentie mag behouden.

'Donderdag wordt bekend of ADO proflicentie mag houden'

Dat meldt Voetbal International althans. Eerder leverde ADO een begroting aan, maar deze bleek niet sluitend, waardoor het nu een nieuwe poging moet wagen. Volgens het medium heeft de gemeente een extern bureau ingelicht om de financiële situatie nogmaals door te rekenen. De conclusie van het bureau was positief voor ADO.

De club gaf eerder zelf aan dat het een garantstelling van ruim vijf miljoen euro nodig had om de begroting sluitend te krijgen, maar na het herrekenen bleek dit nog maar ruim drie miljoen te zijn. De nieuwe begroting is samen met de gemeente opgesteld en doordat de gemeente zelf een grote schuldeiser is, kon de garantstelling wat lager uitvallen. Zowel door ADO Den Haag als de KNVB is niet gecommuniceerd dat de nieuwe begroting is aangeleverd, maar dat werd geheimgehouden.

Lees ook: 'Eigenaar Manchester City kandidaat om ADO te redden'

Op sportief vlak gaat het echter wel voor de wind bij de club uit Den Haag. Het won de eerste periodetitel, maar de financiële malaise heeft ook invloed op de prestaties binnen de lijnen. Zo zijn er eerder al zes punten afgetrokken, waardoor de ploeg niet bovenaan staat, maar op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Eredivisie

gerelateerd