Ajax
3 – 0
Excelsior Maassluis

Tuchel ziet Ziyech ploeteren: "Er is onbewust iets wat hem remt"

22 oktober 2021 – Het lijkt er niet op dat Hakim Ziyech dit weekend zijn rentree voor Chelsea zal maken. De oud-Ajacied kwam deze maand nog niet in actie en de precieze reden voor zijn afwezigheid blijft vaag. Trainer Thomas Tuchel probeerde deze vrijdagmiddag tijdens zijn persmoment te verklaren.

Tuchel ziet Ziyech ploeteren: "Er is onbewust iets wat hem remt"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ziyech zou namelijk nog steeds last hebben van de schouderblessure die hem aan de start van dit seizoen langs de kant hield. Sindsdien speelde de middenvelder echter al een aantal wedstrijden, maar dat ging nog niet op honderd procent. "Ik heb nog altijd niet het gevoel dat hij volledig pijnvrij is in zijn schouder", lichtte Tuchel toe tijdens zijn persconferentie.

"Zelfs als hij geen pijn heeft, is er onbewust iets wat hem remt in zijn bewegingen en zijn vrijheid om te draaien, te versnellen en te vertragen", ging hij verder. "We moeten geduld hebben en hem de tijd geven om zich terug te vechten in het team. Wij zullen ons vertrouwen en geduld met hem niet verliezen. Hij zal absoluut een belangrijke speler voor ons blijven."

Uit de woorden van Tuchel viel op te maken dat Ziyech er zaterdag niet bij zal zijn wanneer Chelsea om 13:30 uur Norwich City ontvangt. Ook Timo Werner en Romelu Lukaku, die beide geblesseerd uitvielen in het Champions League-duel tegen Malmö FF, zijn er dan niet bij. Over hen kon Tuchel in ieder geval bevestigen dat zij de komende twee wedstrijden missen. "Daarna zullen we het wel zien."

Premier League

gerelateerd