Investeerder haakte af bij Feyenoord na bedreigingen Koevermans

27 oktober 2021, 12:55   Bijgewerkt: 27 oktober 2021, 13:07

Toon van Bodegom heeft geschokt en teleurgesteld gereageerd op het opstappen van algemeen directeur Mark Koevermans. De voorzitter van de Raad van Commissarissen weet dat de club wordt geschaad en ziet dat het een landelijk probleem is. Koevermans stapte woensdagochtend op bij Feyenoord, nadat hij wekenlang geteisterd wordt door bedreigingen.

"Ik ben uitermate teleurgesteld in wat er is gebeurd", vertelde Van Bodegom op een speciaal ingelaste persconferentie. "Mark was enorm strijdbaar, maar kiest logischerwijs voor zichzelf en zijn begon. Dit is een trieste dag voor Feyenoord. Dit soort incidenten zijn sowieso al niet goed voor de reputatie van de club. Dit kan niet zo doorgaan. De bedreigingen bij Feyenoord hebben grote impact. Voor de bedreigingen bij Mark Koevermans waren wij dicht bij een akkoord met een investeerder in de club, maar die is daardoor afgehaakt. We waren in de afrondende fase."

Lees ook: Koevermans stapt op bij Feyenoord na incidenten

Van Bodegom bekijkt de gebeurtenissen rond Koevermans in breder perspectief. "Het gebeurt helaas door heel Nederland, er is een situatie ontstaan die niet langer houdbaar is. De mensen die dit doen, noemen zichzelf supporter. Maar ze schaden de club wél. De afgelopen twintig jaar zijn er heel vaak dit soort dingen gebeurd", aldus Van Bodegom, die op zo kort mogelijke termijn een opvolger wil vinden voor de per 1 december vertrekkende Koevermans. Tot er een opvolger gevonden is, zal Pieter Smorenburg zijn taken overnemen.

Ook vice-voorzitter Gérard Moussault schrok de afgelopen weken regelmatig. "Supporters zijn het niet, want die steunen de club. Dat doen deze mensen niet. Het lijkt erop dat zij de onrust in de samenleving gebruiken. Natuurlijk voelen wij ons verantwoordelijk voor deze hooligans, maar we zijn ook aangewezen op de steun van de overheid."

Volgens Moussault moest hij er in zijn dagelijkse leven rekening mee houden. "Op het moment dat het zo in je persoonlijke sfeer komt, ga je dat niet ondergeschikt maken."

Lees ook: Keihard statement KNVB en Rotterdam over Koevermans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen