Ten Cate: "Nederlaag tegen Dortmund goede les"

Ger
30 juli 2006, 13:56

Met de play-offs voor de Champions League in het verschiet, verloor Ajax zaterdag met 2-1 van Borussia Dortmund. Volgens Henk ten Cate was de confrontatie met de Duitsers leerzaam. "Dit was een goede test tegen een fysiek sterke tegenstander"', liet de trainer weten op de website van Ajax.

"De spelers hebben ervaren hoe het is om tegen een ploeg te spelen die speelt om te winnen", aldus Ten Cate. "Toen zij hun eerste goal maakten, zag je dat wij het kwijtraakten. Het bestrijden van een tegenstander die zo fysiek speelt, is een mentale kwestie. Je moet pijn durven lijden, je moet je duels ten koste van alles willen winnen."

De oefenmeester zag dat zijn ploeg tegen Dortmund moeite had zich aan te passen. "Ze hadden hulp nodig vanaf de kant. Het elftal kon het niet uit zichzelf omzetten. Jongens die het normaal oppakken, konden dat nu eenvoudigweg niet. Jaap Stam had zijn handen vol en bij Gabri is het een kwestie van communicatie. Hij zag het wel, maar hij kon pas in de rust er iets van zeggen. Hier hebben we veel van geleerd en we zullen die fout niet meer mogen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen