Cambuur kan nu wel lachen in Amsterdam: Leeuwarders winnen

28 oktober 2021, 20:41

SC Cambuur heeft geen nieuw trauma opgelopen aan een bezoek aan Amsterdam. Waar de ploeg in de competitie met 9-0 klop kreeg van Ajax, leverde het bekerduel met de gelijknamige amateurploeg wel lachende gezichten op. Henk de Jong zag zijn mannen zonder moeite met 0-5 winnen, mede door twee eigen doelpunten.

De amateurclub was niet in beste doen voorafgaand aan het duel door veel afwezigen. Afgelopen weekend werd er nog met 9-0 verloren van Sportlust in de Derde Divisie. Duidelijk was dus dat de hoop op een goed resultaat miniem was bij de thuisploeg. Voor rust was ook het laatste restje hoop verdwenen. De teams gingen aan de thee met een 0-3 tussenstand.

Het opvallendste doelpunt was de tweede treffer van de wedstrijd. Die kwam op naam van Filip Krastev. Met een mislukt schot van de aanvaller ging de bal de lucht in, waarna hij zelf raak kon koppen. Bij de eerste goal was de spits ook al belangrijk geweest. Zijn inzet werd door keeper Ruben Zandwijken tegengehouden, maar via Ajax-verdediger Xamm Flemming werd het alsnog een doelpunt van de Leeuwarders. Erik Schouten zorgde met een kopbal voor de derde goal.

In de tweede helft kwam het eerste doelpunt weer op naam van Ajax. Weer was het een eigen doelpunt: Stefan Smal zorgde na ongeveer een uur spelen voor 0-4. Het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor Nick Doodeman, die de aanval zelf opzette en dus ook het eindstation was. Hij rondde af met een knappe stift. Een mooi slotakkoord van een wedstrijd waarbij beide ploegen konden leven met de uitslag. Cambuur bekert door, Ajax is met een volle ziekenboeg niet afgeslacht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen