Wisselspelers RKC zorgen voor stunt in Brabantse bekerderby

28 oktober 2021, 22:56

RKC heeft voor een stuntje gezorgd in het bekertoernooi. De Waalwijkers wonnen afgetekend van buurman Willem ll: 3-0. De thuisploeg was ongekend effectief in de wedstrijd. Opvallend, aangezien trainer Joseph Oosting veel reserves minuten gunden. Die keuze pakte dus uitstekend uit. Het was de eerste overwinning van de Waalwijkers tegen de rivaal sinds 2006.

Twintig minuten duurde het voor de Waalwijkers op voorsprong kwamen via Iliass Bel Hassani. Na goed storen van Lars Nieuwpoort en Lennerd Daneels kreeg de aanvallende middenvelder de bal, waarna hij niet twijfelde en Timon Wellenreuther testte. De doelman was kansloos op zijn inzet, de bal ging in de verre hoek tegen de touwen. Het was meteen de ruststand.

Willem ll-trainer Fred Grim was duidelijk niet tevreden en liet dat merken met twee wissels in rust. Godfried Roemeratoe en Ringo Meerveld kwamen in het veld voor Görkem Sa?lam en Poll Llonch. Ook dat hielp niet om de verhoudingen op het veld te veranderen: na vijftig minuten zorgde Finn Stokkers voor de tweede treffer van RKC na een goede steekbal van Bel Hassani.

Grim besloot weer twee keer te wisselen na de tegenslag, maar weer had het geen effect. Saïd Bakari zette de eindstand op het scorebord na een goede voorzet van Yassin Oukili. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor Oosting zijn gelijk haalde door zijn hele elftal overhoop te gooien. In de competitie stonden de ploegen ook al tegenover elkaar. Toen waren de Tilburgers de sterkere ploeg met een 1-2 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen