Opvolger Barjuan volgt koers Koeman: Dest rechtsbuiten

30 oktober 2021, 19:55   Bijgewerkt: 30 oktober 2021, 20:00

Sergi Barjuan heeft zijn eerste basiself als interim-trainer van FC Barcelona bekend gemaakt. De Spanjaard maakte daarin op veel plekken dezelfde keuzes als zijn deze week ontslagen voorganger Ronald Koeman. Zo begint ook hij met Sergiño Dest als rechtsbuiten, terwijl er aan de linkerkant uiteraard plek is voor Memphis Depay.

Zoals dat voor Koeman dit seizoen vaak gold, moest ook Barjuan puzzelen. Spelers als Frenkie de Jong, Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Sergi Roberto en Pedri waren nog steeds of opnieuw niet beschikbaar. Ook de interim-trainer maakte daarom gebruik van de jongelingen Nico en Gavi, die onder Koeman debuteerden. Zij nemen op het middenveld plaats naast de ervaren aanvoerder Sergio Busquets.

Barjuan maakt in zijn eerste opstelling geen gebruik van Luuk de Jong, die op de bank plaatsneemt. Op zijn plek speelt Sergio Agüero, vergezeld dus door Memphis en Dest. De achterhoede wordt gevormd door Oscar Mingueza, Eric Garcia, Gerard Piqué en Jordi Alba, met uiteraard Marc-André ter Stegen onder de lat. 

Barcelona trapt om 21.00 uur af tegen Deportivo Alavés, de nummer zestien van La Liga. De Catalanen zelf gingen als nummer negen deze speelronde in en willen na het ontslag van Ronald Koeman de weg omhoog vanaf vandaag weer inzetten. 

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, García, Piqué, Jordi Alba; Nico, Busquets, Gavi; Dest, Agüero, Memphis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen