FC Utrecht houdt Ajax en PSV door zege binnen handbereik

31 oktober 2021 – In een verregende Galgenwaard nam Bart Ramselaar zijn ploeg met een hattrick bij de hand tegen Willem II. Na twee doelpunten in de eerste helft deed Kwasi Wriedt voor rust nog wat terug, maar na een dik uur vergrootte de uitblinkende middenvelder de marge opnieuw naar twee. Voetballen werd steeds lastiger op een doordrenkt veld, maar uiteindelijk wist Utrecht met doelpunten van Mohamed Mallahi en Joris van Overeem nog uit te lopen naar 5-1.

FC Utrecht houdt Ajax en PSV door zege binnen handbereik

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

FC Utrecht kende met een bekeroverwinning op de amateurs van SteDoCo en een competitieoverwinning op SC Heerenveen een succesvolle week. Om Feyenoord opnieuw te passeren en daarmee de derde plaats te heroveren, was een overwinning op Willem II noodzakelijk. De ploeg van Fred Grim kende een goede start van de competitie, maar de nummer zes was inmiddels wat teruggezakt. In vergelijking met het verloren bekerduel tegen RKC kreeg Derrick Köhn weer een basisplaats, terwijl bij Utrecht ten opzichte van de wedstrijd van vorige week geen wijzigingen waren.

Een goed gevulde Galgenwaard kreeg een enthousiaste openingsfase te zien, waarin de Tricolores fel druk zetten, veel de lange bal hanteerden en via Derrick Köhn al vroeg de eerste doelpoging noteerden. De thuisploeg liet zich ook niet onbetuigd, en was via Ramselaar eveneens gevaarlijk. Sterker nog, de eerste doelpoging van de Domstedelingen werd gelijk binnengeschoten door de efficiënte middenvelder. Na een goede voorzet en een slim overstapje van Othmane Boussaid kwam de bal voor de voeten van Ramselaar, waarna hij in een druk strafschopgebied Timon Wellenreuther passeerde.

Even later was de middenvelder opnieuw trefzeker, toen hij na een uitbraak vanaf de rechterflank raak schoot. Het overwicht van FC Utrecht was in deze fase echter een stuk minder dan de score doet vermoeden. Beide ploegen loerden vooral op een snelle counter, en meldden zich door lange ballen vaak in het strafschopgebied van de tegenstander. Bovendien liet scheidsrechter Pol van Boekel veel doorspelen, waardoor het tempo in de wedstrijd bleef.

Na de 2-0 begon Utrecht echter meer en meer de overhand te krijgen. Ze konden rustig combineren en stichtten het nodige gevaar met lage voorzetten. Bovendien kreeg Willem II de bal vaak lastig weg, en als de Tilburgers de bal dan eens wegkregen, was deze al snel weer in Utrechtse handen. Uiteindelijk bleven doelpogingen echter uit, waardoor de bezoekers aan een counter genoeg hadden om weer in de wedstrijd te komen. Na balverlies kon Ché Nunnely er vandoor, waarna hij Wriedt op maat bediende. De Ghanees schoot de bal vervolgens goed binnen, al moet er gezegd worden dat Maarten Paes er net als zijn verdediging niet optimaal uitzag.


Een belangrijk onderdeel van die verdediging, Mike van der Hoorn, landde na een stevig kopduel zeer ongelukkig en had veel last van zijn hoofd en nek. Na een uitvoerige inspectie leek de schade enigszins mee te vallen, alhoewel hij logischerwijs wel van het veld ging. Na zijn wissel ging het tempo van de wedstrijd enigszins omlaag, maar bleef het spelbeeld hetzelfde: Utrecht was de dominante ploeg, combineerde bij vlagen gemakkelijk door de ruimtes die Willem II liet en tekende een paar kansjes aan. Willem II begon intussen steeds meer op de counter te loeren, maar was vaak te langzaam om van haar snelheid te kunnen profiteren.

De grootste kans voor de bezoekers moest dan ook uit een goede individuele actie komen. Derrick Köhn nam de bal op zo'n 25 meter van het doel aan, dribbelde drie Utrechters voorbij, maar vond vervolgens de paal op zijn weg. Aan de andere kant vond Ramselaar eveneens de paal op zijn weg, maar het houtwerk was hem goedgezind; via de paal viel zijn derde treffer van de avond binnen.

Ondertussen bleef de regen nog steeds met bakken uit de hemel komen, waardoor het veld in de laatste fase van de wedstrijd verzadigd raakt en het steeds lastiger spelen werd. Een schot van Anastasios Douvikas illustreerde dit door bijna voor de achterlijn tot stilstand te komen. Het moest dan ook door de lucht, wat door Mallahi prachtig gedaan werd.

Even later viel zelfs nog de vijfde Utrechtse treffer, toen Van Overeem een goede actie van mede-invaller Remco Balk tot doelpunt promoveerde. Met een geflatteerde 5-1 overwinning neemt FC Utrecht de derde plaats weer over van Feyenoord, terwijl Willem II de maand oktober zonder overwinning af moet sluiten.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Maarten Paes 5,5; Django Warmerdam 6,5 (88. Arthur Zagre -), Willem Jansen 6, Mike van der Hoorn 6,5 (53. Hidde ter Avest 6), Mark van der Maarel 6; Quinten Timber 6, (82. Joris van Overeem -) Bart Ramselaar 7,5 (88. Remco Balk -), Adam Maher 6,5; Moussa Sylla 6,5 (82. Mohamed Mallahi -), Anastasios Douvikas 6,5, Othmane Boussaid 5,5 (53. Sander van de Streek 6).

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Derrick Köhn 7, Ulrik Jenssen 5,5, Emil Bergström 6 (82. Nikos Michelis -), Leeroy Owusu 6; Pol Llonch 5, Max Svensson 5, Dries Saddiki 5 (74. Godfried Roemeratoe -); Mats Köhlert 6 (74. Görkem Saglam -), Kwasi Okyere Wriedt 6 (82. Argyris Kampetsis -), Che Nunnely 6,5.

Man of the match: Bart Ramselaar
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd