Wormuth tipt Dortmund-trainer: "Dat hebben we zaterdag gezien"

2 november 2021 – Borussia Dortmund werd door Ajax van de mat geveegd in de Johan Cruijff ArenA. De club wil revanche nemen in het tweede onderonsje. Daarvoor schakelde de trainer van de Duitse club hulp in van Heracles Almelo-coach Frank Wormuth. Hij hield de Amsterdammers afgelopen weekend op een doelpuntloos gelijkspel.

Wormuth tipt Dortmund-trainer: "Dat hebben we zaterdag gezien"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Wormuth liet afgelopen week in gesprek met Voetbal International al weten dat hij met zijn collega had gesproken over het duel met Ajax. "Je kan niet wachten tegen Ajax, je moet actief zijn. Onder druk zetten, aanlopen en ze pijn doen. Je moet zeggen: 'Sorry, geen kans vandaag.' Als je gaat staan en kijken wat er gebeurt, ga je heel veel aftrappen. Dat heeft Dortmund gedaan tegen Ajax", doelt de trainer op de eerste wedstrijd, die in 5-0 eindigde.

Rose bevestigt dat gesprek op de persconferentie voorafgaand aan het tweede duel tussen beide ploegen. "We hebben wel vaker contact. En hij weet waar hij het over heeft. Dat hebben we ook zaterdag weer gezien, toch?", doelt de trainer van de Duitse topclub op het gelijkspel in de eredivisie. Onder leiding van Wormuth verloor Heracles slechts een van de laatste vier thuisduels met de kampioen uit Amsterdam. Hij weet dus hoe Ajax te bestrijden is.

"Wij zijn van plan om het heel anders te doen dan twee weken geleden. We gaan echt niet schoppen. Maar voetbal is een sport met duels. Ajax is heel goed als het aan de bal is. Maar we kunnen ook duels van ze winnen en zelf de bal houden", aldus Rose, die Erik ten Hag en zijn mannen waarschuwt: de ploeg gaat nu een stuk meer tegenstand krijgen. "Al waren we daar het eerste half uur zeker gelijkwaardig. Daarna herkende ik mijn ploeg niet meer en heeft Ajax ons laten lijden."

Reacties

Ajax

gerelateerd