Hiddink hoopt dat Eredivisie spannend blijft: "Ajax heeft de naam"

6 november 2021, 12:25

Guus Hiddink hoopt dat de Eredivisie de komende jaren spannend blijft. De oud-trainer ziet ook dat het verschil tussen Ajax en de rest groter aan het worden is.

"Je hebt het liefst dat net als in Engeland veel ploegen tot het eind om de titel strijden", zegt Hiddink tegenover Voetbal International. "Dat zal niet zo snel meer gebeuren. Wanneer je daar als trainer of bestuurder middenin zit, is het mogelijk dat aan te passen. Dat weet ik nog wel van de periode-PSV in de jaren tachtig. We wisten in februari dat we kampioen waren. Dan dender je lekker door. Heerlijk. Maar voor de competitie en de mensen die niet direct betrokken zijn, is dat natuurlijk niet aantrekkelijk."

Toch vindt Hiddink dat Ajax ook alle lof hoort te krijgen voor het beleid dat de afgelopen jaren is gevoerd in Amsterdam. "Ajax heeft een goed management. Edwin van der Sar is in zijn functie gegroeid en Marc Overmars heeft een mooi en groot netwerk gebouwd. Ze hebben de naam internationaal. Waar in het verleden Zuid-Amerikaanse talenten via PSV een tussenstap maakten kiezen ze nu voor Ajax."

Lees ook: Gestopte Hiddink houdt slag om de arm: "Daar sta ik voor open"

"Het voordeel is dat de andere clubs goed presteren in Europa, waardoor we straks mogelijk een tweede vaste Champions League-plaats verdienen", vervolgt de voormalig coach van onder andere Chelsea. "Op die manier zou PSV beter kunnen bijblijven. Dat zou mooi zijn, want het is jammer als de Eredivisie niet tot het eind competitief is", aldus Hiddink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen