Antony nog te licht voor de top: "Zó veel slechte momenten"

8 november 2021, 09:54

Enkele dagen na zijn heldenrol tegen Borussia Dortmund was Antony is geen velde of wegen te bekennen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De buitenspeler was in Dortmund bij alle drie de goals betrokken, maar kon zondagavond zijn stempel niet drukken. Marco van Basten is overtuigd van zijn kwaliteiten, maar vindt dat hij echt nog tekortkomt voor de wereldtop.

Aan tafel bij Rondo vertelt Van Basten dat hij zich bij vlagen ook ergert aan het spel van de Braziliaan. "Hij heeft echt wel goede momenten hoor, maar hij heeft ook zó veel slechten momenten. Dat hoort niet bij grote voetballers. Soms maakt hij een hele verkeerde beslissing, dat je denkt: waar ga je heen? Een goede voetballer heeft altijd een idee en dan zie je wat hij wil gaan doen."

Toch wil hij niet te kritisch worden op Antony, want hij heeft de afgelopen maanden ook zijn meerwaarde bewezen. "Dat hij goede momenten heeft en belangrijk is, is zonder meer het geval." Daarnaast was er ook kritiek op het optreden van Sébastien Haller. Valentijn Driessen van De Telegraaf vond dat juist hij moet opstaan in zo'n wedstrijd.

Lees ook: Antony volgende Ajax-klapper? "Marktwaarde verdubbeld"

"Ik heb in het begin gezegd dat hij niet Champions League-waardig is. Hij heeft wel laten zien te kunnen scoren in de Champions League, maar in de Eredivisie laat hij het te vaak achterwege. In dit soort wedstrijden moet hij het verschil maken. Hij kreeg twee kansen, waarvan je denkt: die mogen er wel in." Ondanks de remise staat Ajax nog wel bovenaan in de Eredivisie, maar Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen