Van Hanegem begrijpt niets van keuzes Van Gaal

10 november 2021, 20:22   Bijgewerkt: 10 november 2021, 22:25

Zaterdag neemt het Nederlands elftal het op tegen Montenegro. Door enkele blessures moest trainer Louis van Gaal zijn selectie nog op enkele plekken wijzigen. Zo werden onder meer Jasper Cillessen en Devyne Rensch nog op het laatste moment opgeroepen. Willem van Hanegem zet zijn vraagtekens bij de keuzes van Van Gaal.

Bij ESPN vertelt De Kromme dat hij zich vooral verbaast over de keepersdiscussie in Nederland en dat Van Gaal niet duidelijk is in zijn keuze. "Je zou wel kippig zijn als Bijlow niet je nummer één keeper is. Als je Cillessen erbij haalt, dan is dat wel als tweede keeper, maar niet als nummer één." Door het wegvallen van Joël Drommel is Cillessen bij de selectie gehaald. Daarnaast zit ook Mark Flekken op de bank.

Ook Jurriën Timber moest zich afmelden, waardoor zijn teamgenoot Rensch bij de selectie zit. "Rensch heb ik van de week gezien, die was even de weg kwijt'', doelt Van Hanegem op het feit dat hij bij VVV-Jong Ajax rood kreeg voor het wegschieten van de bal. ''Dat is toch heel vreemd. Die jongen is net begonnen, wordt meteen geselecteerd voor het Nederlands elftal en nu speelt hij in Jong Ajax. Toch zit hij weer bij het Nederlands elftal.''

Lees ookDe Kromme haalt in column uit naar 'schriftgeleerden' van KNVB

''Ik snap wel dat die jongen af en toe kortsluiting heeft. Het is gewoon niet te begrijpen.'' Als Nederland zaterdag wint van Montenegro en Noorwegen pakt ook de volle mep, dan spelen Nederland en Noorwegen dinsdag de allesbeslissende wedstrijd tegen elkaar. Nederland staat momenteel twee punten voor op de Noren. De nummer één van de poule plaatst zich direct voor het WK 2022 in Qatar, terwijl de nummer twee nog kans heeft op de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen