Droomkoppel Benzema-Mbappé goud waard, België B speelt gelijk

16 november 2021 – Frankrijk heeft de WK-kwalificatie met een goed gevoel afgesloten. De tandem Kylian Mbappé-Karim Benzema bleek dinsdag opnieuw goud waard bij de Fransen. De ploeg is de gehele kwalificatie ongeslagen gebleven door de driepunter. Vijf keer werd er gewonnen, terwijl de andere drie duels in een remise eindigden.

Droomkoppel Benzema-Mbappé goud waard, België B speelt gelijk

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De ploeg was al geplaatst voor het wereldkampioenschap en hoefde dus niet met alle sterren in de basis te starten. Benzema begon daardoor op de bank bij de Franse ploeg, maar kwam na iets meer dan een uur alsnog in het veld. Hij nam zijn ploeg vanaf dat moment meteen bij de hand door tien minuten voor tijd de openingstreffers voor zijn rekening te nemen.

Mbappé was daarbij de aangever, terwijl de aanvaller van Paris Saint-Germain later zelf de marge verdubbelde tegen Finland. Hoewel de Fransen nergens meer voor speelden, is de nederlaag voor de tegenstander erg vervelend. Die ploeg had namelijk nog hoop op de tweede plaats in de poule, wat recht geeft op een ticket voor de play-offs. Maar dat bleek er dus niet in te zitten door een sterke slotfase van Benzema en co.

Wales – België 1-1
Net als de Fransen was ook België al verzekerd van een WK-ticket en ook die ploeg bleef de gehele kwalificatiereeks ongeslagen. Zes wedstrijden werden gewonnen, twee keer stapte de ploeg van het veld met een punt. Het gaf trainer Roberto Martinez de kans om zijn sterkste ploeg te sparen, waardoor hij met een veredeld B-elftal op de proppen kwam. Kevin De Bruyne was een van de weinige sterren binnen de lijnen, maar hij nam zijn ploeg wel bij de hand. De middenvelder van Manchester City zorgde voor de openingstreffer. Het was niet genoeg voor een overwinning. Nog voor rust zorgde Kieffer Moore voor de gelijkmaker.

Eredivisie

gerelateerd