Karim Benzema haalt uit naar 'leugenaar' Didier Deschamps

11 maart 2023, 09:05
Karim Benzema haalt uit naar 'leugenaar' Didier Deschamps

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in een interview teruggeblikt op het voorbije WK in Qatar en het wegvallen van spits Karim Benzema uit zijn selectie. Volgens de keuzeheer had de speler van Real Madrid 'later op het toernooi' nog in actie kunnen komen voor Les Bleus en was het Benzema's eigen beslissing om te vertrekken. De spits haalde enkele uren later via Instagram stevig uit naar Deschamps. 

Tegenover de krant Le Parisien legt Deschamps uit dat Benzema op z'n vroegst op 10 december de training had kunnen hervatten; de dag waarop de kwartfinale tussen Frankrijk en Engeland werd afgewerkt. "We hebben na het blessurenieuws twintig minuten met elkaar gezeten, waarna ik hem alleen liet. Ik vertelde nog aan hem dat er geen haast bij was en dat hij met de teammanager zijn terugkeer bij de ploeg kon organiseren. Toen ik de dag erna wakker werd, begreep ik dat hij was vertrokken. Het was zijn beslissing, dat zal hij bevestigen. Ik begrijp en respecteer het", aldus Deschamps. 

Frankrijk zou uiteindelijk de finale van het toernooi bereiken, waarin Argentinië na een 3-3 gelijkspel de strafschoppenserie beter nam en zo beslag legde op de wereldtitel. Benzema liet na het toernooi weten definitief te stoppen als international. Hij was juist na een jarenlange afwezigheid teruggekeerd in de Franse nationale ploeg. Vanwege zijn rol in een afpersingszaak rond voormalig teamgenoot Mathieu Valbuena liet Deschamps hem jarenlang links liggen.

Via Instagram heeft Benzema inmiddels gereageerd op de uitlatingen van Deschamps. De spits is het overduidelijk niet eens met de uitspraken. 'Wat een lef', schrijft de winnaar van de Ballon d'Or onder een screenshot met een deel van de teksten van Deschamps, gevolgd door een emoji van een clown. Onder een filmpje van een man die 'Leugenaar, leugenaar' zegt schrijft Benzema 'Heilige Didier, goedenacht', weer gevolgd door een clownsgezicht. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen