Van Hanegem snapt niets van kritiek: "Gewoon een goede spits"

17 november 2021, 18:28   Bijgewerkt: 17 november 2021, 18:33

Willem van Hanegem snapt niets van de kritiek die Sébastien Haller te verduren krijgt. De spits van Ajax scoorde in de eerste vier Champions League-duels dit seizoen al zeven keer gescoord en een assist gegeven. Fenomenale cijfers, maar in de competitie doet de aanvalsleider het beduidend minder imponerend.

Haller houdt de gemoederen bezig sinds hij voor 22,5 miljoen euro de overstap maakte van West Ham United naar Ajax. "Toen hij kwam, zei iedereen: die is zó goed, dat is een geweldige keuze. Dan scoort hij één of twee keer niet en dan zeggen ze: die gozer kan er echt helemaal niks van", aldus Van Hanegem bij ESPN. De oud-voetballer ziet wel iets in de aanvaller.

"Hij is wel een spits die vaak de 1-0 maakt, hij maakt niet de vijfde goal. Het is gewoon een goede spits, man. Het is geen Romário, maar hij is wel een goede spits", aldus de analist, die het niet heel vreemd vindt dat de spits in het Miljoenenbal meer scoort dan in de Eredivisie. "Dat doen over het algemeen meer goede spitsen. Ze krijgen daar meer ruimte. Dat is wel een groot verschil. Niet alleen voor hem, maar voor alle spelers bij Ajax."

De Amsterdammers zijn in de Champions League nog foutloos na vier wedstrijden, terwijl de ploeg in de competitie al negen verliespunten heeft. Een ongekend hoog aantal, aangezien Ajax nog maar twee doelpunten tegen kreeg in de Eredivisie. Het betekent dat de club in sommige duels scorend vermogen mist, maar Erik Ten Hag liet zich al lovend uit over de spits, die in de vaderlandse competitie zeven treffers voor zijn rekening nam. "Ik wist dat hij bij uitstek een speler was die hier goed zou passen. Hij heeft het karakter om met hele hoge druk om te gaan en daar iets positiefs van te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen