OM vervolgt Quincy Promes voor poging tot doodslag

18 november 2021, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quincy Promes gaat door het Openbaar Ministerie vervolgd worden voor poging tot doodslag op zijn neef en subsidiair voor zware mishandeling. De oud-Ajacied was anderhalf jaar geleden betrokken bij een steekpartij en de verdenking aan zijn adres is zo sterk, dat het OM hem voor de rechter gaat brengen. Een lange celstraf hangt hem mogelijk boven het hoofd.

Dat melden onder meer het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. Als speler van Ajax werd Promes in december 2020 opgepakt door de politie. Hij zou in de zomer betrokken zijn geraakt bij een steekincident tijdens een familiefeest in Abcoude. Promes zou een familielid in zijn knie hebben gestoken na een onderlinge ruzie. Het bewoog de aanvaller van Ajax om in de winterstop terug te keren naar Rusland. Ook wordt hij sindsdien niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal onder Louis van Gaal, al speelde hij op het EK onder Frank de Boer nog wel mee voor Oranje. 

Lees ookSlachtoffer Promes doet verhaal: "Dat redde denk ik mijn leven"

Celstraf tot maximaal tien jaar

Als Promes zelfs veroordeeld wordt voor zijn vermeende daad, dan kan hem dat een heel flinke straf opleveren. Voor mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, staat namelijk vier jaar gevangenisstraf als maximale sanctie. Hoewel het uiteraard nog niet gezegd is dat hij daar ook voor veroordeeld wordt, is een celstraf wel iets waarmee de oud-Ajacied rekening mee moet houden. Als hij voor poging tot doodslag wordt veroordeeld, ligt de straf namelijk nog veel hoger: dan kan er maximaal tien jaar gevangenisstraf worden opgelegd. 

Wanneer de zittingsdatum is, is nog niet bekend. Dat is het moment waarop de rechter de aanklacht van het OM gaat behandelen en Promes - nog altijd verdachte - zijn verdediging mag opvoeren. Alvorens er een uitspraak gedaan is waartegen niet in beroep kan worden gegaan, zullen er nog wel enkele jaren verstrijken. Omdat Promes destijds niet voorgeleid is aan de rechter-commissaris, mag hij zijn proces in vrijheid afwachten.

Lees ookVan Gaal laat Promes wegens verdenkingen buiten selectie

Mede door het incident besloot Promes over te stappen naar Spartak Moskou, al heeft hij dat zelf altijd ontkend. Naar verluidt wilde Ajax graag van hem af, omdat het bang was dat het uiteindelijk nog tot een officiële aanklacht zou leiden. Met de zekerheid van het OM om Promes te vervolgen, wordt die vrees ook werkelijkheid voor de buitenspeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen