Ajax
5 – 0
Excelsior Maassluis

Hardnekkige geruchten over Frenkie de Jong ontzenuwd

19 november 2021 – De geruchten dat Frenkie de Jong mag vertrekken bij FC Barcelona worden door Xavier Bosch van Mundo Deportivo naar het rijk der fabelen verwezen. De 24-jarige Nederlandse middenvelder wordt door de nieuwe staf zelfs als onmisbaar beschouwd.

Hardnekkige geruchten over Frenkie de Jong ontzenuwd

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het verhaal dat De Jong op de transferlijst is gezet, werd donderdag door El Chiringuito de wereld in geholpen. Volgens Bosch steekt de vork heel anders in de steel. Xavi, de opvolger van Ronald Koeman, is ervan overtuigd dat hij het beste uit De Jong kan halen. Het is nog wel de vraag op welke positie De Jong wordt gebruikt door zijn nieuwe trainer.

De Jong loopt inmiddels al een tijdje rond bij Barcelona en heeft te maken gehad met vijf verschillende trainers. Nooit heeft hij echt een kans gekregen op de positie waar hij bij Ajax doorbrak. Wel werd hij de afgelopen jaren op verschillende plekken op het middenveld, centraal achterin en zelfs voorin gebruikt. 'Hij rent altijd voor drie en verstopt zich nooit. De klasse, die hij meer heeft dan alle andere spelers, komt duidelijk naar voren bij iedere tempoversnelling', aldus Bosch.

Sport schreef onlangs dat De Jong zelf niet onwelwillend tegenover een vertrek uit Camp Nou staat. Ook dat wordt bestreden door de journalist van Mundo Deportivo. Volgens Bosch wil de middenvelder niets anders dan succesvol zijn in Barcelona. De Jong beschikt bij de Catalaanse club over een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2026.

LaLiga

gerelateerd