Kroaten walgen van Sierd de Vos na uitspraak over 'lelijke' Vida

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2021 – Sierd de Vos heeft geen vrienden gemaakt in Kroatië, nadat hij woensdagavond voorafgaand aan Besiktas – Ajax (1-2) een grap maakte over Domagoj Vida. Volgens de commentator van Ziggo Sport moest de Turkse club 'ontheffing aanvragen voor de verdediger omdat hij zo lelijk is'.

Kroaten walgen van Sierd de Vos na uitspraak over 'lelijke' Vida

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het geboorteland van Vida – in Amsterdam ook wel bekend als 'de knipoog-Kroaat' zijn de woorden van De Vos in het verkeerde keelschat geschoten. Ziggo Sport deelde het fragment met de uitspraak van De Vos aanvankelijk op Twitter, maar besloot de video later op de avond te verwijderen.

In Kroatië hadden ze de actie echter al meegekregen. Het Kroatische sportmedium Gol neemt een duidelijk standpunt in over De Vos. 'Waarom doet hij dit werk? Wat een schandalige verschijning van de commentator', stelt het medium. 'De zege van Ajax werd overschaduwd door een schandelijke optreden van Sierd de Vos. Hij heeft een kenmerkende manier van commentaar geven en weet hoe hij uit een normaal kader binnen zijn werk moet springen. Het is hem niet vreemd dat hij spelers beledigt. Het wordt interessant om te zien of Vida of zijn club Besiktas reageert op deze uitbarsting.'

Lees ook: Sierd de Vos wordt gek bij geniale kanonskogel Carrasco

Op de sociale media-kanalen van het Kroatische sportplatform regent het negatieve reacties. Zo wordt De Vos een 'drugsverslaafde' genoemd en zou Ziggo Sport geen beroep meer op hem moeten doen. Ajax was in Istanbul met 1-2 te sterk voor Besiktas, dat daarmee Europees uitgeschakeld is. De Amsterdammers spelen over twee weken de laatste groepswedstrijd tegen Sporting Portugal, dat na een 3-1 zege op Borussia Dortmund ook al zeker is van de volgende ronde.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd