Dit is de opstelling van Feyenoord tegen Slavia Praag

25 november 2021 – Feyenoord-trainer Arne Slot heeft geen verrassingen doorgevoerd in de opstelling voor het mogelijk beslissende duel in de Conference League tegen Slavia Praag. Keeper Justin Bijlow heeft een positieve coronatest afgelegd en hij wordt vervangen door Ofir Marciano, maar verder zijn er geen wijzigingen bij de Rotterdammers.

Dit is de opstelling van Feyenoord tegen Slavia Praag

Dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh opnieuw op de bank begint bij Feyenoord naast Slot. Jens Toornstra krijgt op die positie de voorkeur boven de van origine buitenspeler, waardoor er ruimte is voor Frederik Aursnes op het middenveld. Hij vormt het middenrif van de Rotterdammers samen met Guus Til en Orkun Kökcü.

Achterin starten Marcus Holmgren Pedersen, Gernot Trauner, Marcos Senesi en Tyrell Malacia. Lutsharel Geertruida begint zodoende op de bank, net als supersub Cyriel Dessers. Daar zitten ook onder meer Mark Diemers, Reiss Nelson en João Carlos Teixeira, terwijl de jonge keepers Thijs Jansen en Tein Troost mogen hopen op hun debuut. 

Feyenoord is voor het eerst in jaren zo goed als verzekerd van Europese overwintering en hoopt zich op bezoek in Praag ook te kronen tot groepswinnaar. De Rotterdammers hebben na vier duels tien punten verzameld. Slavia is de nummer twee met zes punten en heeft een overwinning nodig om nummers drie en vier Maccabi Haifa en Union Berlin op afstand te houden. Voor Feyenoord is een gelijkspel al genoeg om aan alle scenario's een einde te maken.

Opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Feyenoord

gerelateerd