'Xavi Simons (18) met veel talenten zéér ontevreden bij PSG'

26 november 2021 – Xavi Simons (18) is ontevreden bij Paris Saint-Germain. De Nederlandse middenvelder heeft zijn twijfels gezaaid over een langer verblijf bij de Franse club. Reden is een gebrek aan speeltijd en uitzicht daarop in de absolute sterrenselectie van Mauricio Pochettino en hij is niet de enige ontevreden jonge voetballer in Parijs.

'Xavi Simons (18) met veel talenten zéér ontevreden bij PSG'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt Le Parisien althans. Het medium schrijft dat er meerdere talenten twijfelen over de kansen bij Paris Saint-Germain. Nederlander Simons is zeker een van hen, net als zijn Franse leeftijdsgenoot Édouard Michut (18). Beide spelers hinkten al tegen de A-selectie aan, maar werden door Pochettino na de voorbereiding teruggezet naar het O19-team van de club. Ook Junio Dina Ebimbe, El Chadaille Bitshiabu en Ismaël Gharbi zijn ontevreden.

Volgens PSG moeten de jeugdspelers veel aan voetballen toekomen en dat kan niet in de hoofdmacht. De spelers willen echter ervaring opdoen in het volwassenvoetbal, maar dat is een probleem. In de A-selectie is het overvol met sterspelers die niet gepasseerd kunnen worden, maar een beloftenteam is er niet meer in de Franse hoofdstad. Daardoor ontstaat er volgens de jeugdspelers een enorme kloof.

Lees ook'Xavi geeft goedkeuring voor terughalen Xavi Simons'

"Spelers trekken op steeds jongere leeftijd naar Paris Saint-Germain, maar de families van de jonge spelers stellen veel vragen over de toekomst. Ze hebben niets gehoord over een plan van PSG, terwijl buitenlandse clubs al met aanlokkelijke projecten langs zijn gekomen", laat een van de ouders zich ontvallen. Simons, wiens verbintenis na dit seizoen afloopt, wil voorlopig niet verlengen en Michut zou in de winterstop al willen vertrekken.

Ligue 1

gerelateerd