Feyenoord-cultheld Christian Gyan (43) ongeneeslijk ziek

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 november 2021 – Het gaat niet goed met oud-Feyenoorder Christian Gyan. De 43-jarige Ghanees lijdt aan kanker en die ziekte is niet meer te genezen. De Rotterdamse club hoopt dat de publiekslieveling nog een passend afscheid kan krijgen in de Kuip. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-cultheld Christian Gyan (43) ongeneeslijk ziek

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Gyan speelde jarenlang in het eerste elftal van Feyenoord, dat hem op jonge leeftijd weghaalde uit Ghana. De club verhuurde hem eerst aan Excelsior en later speelde Gyan ook bij Wrexham AFC in Wales de Finse clubs TPS Turku en RoPS Rovaniemi. De rechtervleugelverdediger kwam tussen 1998 en 2002 tot 23 interlands voor de nationale ploeg van Ghana.

Na zijn actieve loopbaan ging het bergafwaarts met Gyan, die in financiële problemen kwam. Uiteindelijk ging hij werken in de Rotterdamse haven en zetten de supporters van Feyenoord een inzamelingsactie op touw. In 2017 verscheen zijn autobiografie 'King: De vele wederopstandingen van Chris Gyan'. Dat boek werd geschreven door Michel van Egmond.

In Rotterdam is Gyan jaren na zijn afscheid nog altijd zeer geliefd. De cultheld stond in 2002 binnen de lijnen toen Feyenoord ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup wist te winnen. Volgens het AD wil Feyenoord graag een waardig afscheid voor Gyan regelen. Daarnaast hopen de Rotterdammers de familie bij te staan in deze lastige tijden.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Feyenoord

    gerelateerd