Onzekerheid voor Jans: "Hij is niet enthousiast om door te gaan"

30 november 2021 – Het is allesbehalve zeker of Ron Jans ook volgend seizoen nog de hoofdtrainer van FC Twente is. De oefenmeester beschikt over een aflopend contract en het is de vraag of de club dat gaat verlengen. Dat heeft alles te maken met de rentree van algemeen directeur Paul van der Kraan.

Onzekerheid voor Jans: "Hij is niet enthousiast om door te gaan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van der Kraan keerde deze week terug bij Twente, dat na vier maanden al afscheid had genomen van Jan-Willem Brüggenwirth. "Van der Kraan is niet anti-Jans, maar ook niet enthousiast om met hem door te gaan. Jan Streuer heeft van Jan-Willem Brüggenwirth toestemming gekregen om wel door te gaan met Jans", aldus Tijmen van Wissing van RTV Oost bij Voetbalpraat van ESPN.

"Streuer moet nu weer in overleg met de Raad van Commissarissen of Jans verder kan. Streuer moet ook met een plan voor de toekomst gaan komen. Ik denk dat het geen uitgemaakte zaak is dat Jans volgend jaar trainer is van Twente." Jans is bezig aan zijn tweede seizoen bij Twente en werkte eerder bij FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en FC Cincinnati.

Van Wissing verwacht ook dat er komende zomer weer een nieuwe algemeen directeur naar gaat strijken in de Grolsch Veste. "Van der Kraan gaat deze interim-klus nog wel aan. Iedereen spreekt al over Nico-Jan Hoogma, die vanaf de zomer vrij is. Ik denk sowieso dat de Raad van Commissarissen nu wel weer een voetbalman gaat aanstellen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd