Ten Hag steunt 'gefrustreerde' Gravenberch: "Geen vormdip"

3 december 2021 – Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch (19) ligt een klein beetje onder vuur. In de vrijwel perfect lopende voetbalmachine van Erik ten Hag was was de tiener altijd verzekerd van een basisplaats en werd zelden voortijdig gewisseld, maar door zijn iets mindere vorm, zijn er toch wat vraagtekens rondom de international gekomen. Toch is niet iedereen het eens met de kritiek aan zijn adres. 

Ten Hag steunt 'gefrustreerde' Gravenberch: "Geen vormdip"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De coach van Ajax nam het donderdagavond na de zege op Willem II nog op voor zijn pupil. Ten Hag wilde van een vormdip namelijk niets weten. "Hij verkeert helemaal niet in een vormdip", reageerde de oefenmeester desgevraagd tijdens de persconferentie, geciteerd door Veronica Inside. "Hij speelt uitstekend en doet dat ook bijna in alle wedstrijden. Hij haalt een heel stabiel niveau." Dat het (op termijn) beter kan en moet, erkent de trainer. "Maar dat eist hij ook van zichzelf."

De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen ziet een bepaalde 'frustratie' bij de middenvelder. "Hij zit gewoon tegen een doelpunt aan te hikken. En die komt maar niet", denkt Driessen in de podcast van de ochtendkrant. Tegen Willem II schoot hij om die reden zelf (tegen de paal), in plaats van breed te leggen en zeker te zijn van een treffer. "Dan denk je: 'houd het nou gewoon simpel. Die goal komt vanzelf wel'."

Lees ook: Ten Hag in zijn nopjes met Ajax: "Hebben tegenstander overklast"

Cijfers van Gravenberch
Gravenberch speelde dit seizoen in totaal 1159 minuten namens Ajax in de Eredivisie. Daarin schoot hij in totaal vijftien keer (8x over/naast), maakte één doelpunt (tegen Vitesse, nog in augustus), gaf één assist en had in totaal 37 succesvolle dribbels. In totaal verstuurde hij 738 passes dit Eredivisieseizoen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd