Lewandowski lacht het laatst na spectaculair voetbalgevecht

4 december 2021, 20:33

Bayern München heeft Borussia Dortmund zaterdagavond een enorme dreun uitgedeeld in de Duitse titelstrijd. In een wedstrijd waarin van alles en nog wat gebeurde, werd Robert Lewandowski met twee doelpunten de matchwinner: 2-3.

Er is deze week veel gezegd en geschreven over Lewandowski. Maandag moest hij de Ballon d'Or laten aan Lionel Messi. Onterecht, vonden velen. De Poolse doelpuntenmachine toonde zich echter een sportieve verliezer en liet zaterdag blijken dat het mislopen van de individuele prijs hem niet van de wijs heeft gebracht.

Na acht minuten sloeg Lewandowski voor het eerst toe. Een verkeerde pass van Mats Hummels werd onderschept door Thomas Müller en doorgekopt naar Lewandowski, die oog in oog met Gregor Kobel ijzig kalm bleef. Het was de gelijkmaker, want Dortmund was na vier minuten door een doelpunt van Julian Brandt op voorsprong gekomen.

Nog voor rust boog Bayern de vroege achterstand om in een voorsprong. Aan het einde van de eerste helft, die op en neer golfde, knalde Coman na geschutter in de defensie van Dortmund de 1-2 tegen de touwen. Een reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Bijna direct na rust schoot Erling Haaland de 2-2 binnen. Met een geplaatst schot in de lange hoek liet hij Manuel Neuer kansloos.

Donyell Malen begon de wedstrijd vanaf de bank, maar werd na een uur binnen de lijnen gebracht voor Mahmoud Dahoud. De voormalig speler van PSV zag een paar minuten na zijn invalbeurt ploeggenoot Brandt uitvallen met een hoofdblessure. In een luchtduel kwam de Duitser in botsing met Dayot Upamecano, waarna hij per brancard het veld verliet. Even later viel ook Lucas Hernández uit met een blessure.

Na het uitvallen van Brandt en Hernández was er een hoofdrol voor de arbitrage. De VAR besloot scheidsrechter Felix Zwayer naar het scherm te roepen omdat Hummels hands zou hebben gemaakt in het strafschopgebied. Zwayer ging mee in het oordeel van de video-scheidsrechter en legde de bal op de stip. Het buitenkansje was wel besteed aan Lewandowski, die vanaf elf meter zijn zestiende competitiedoelpunt in veertien wedstrijden maakte.

Dortmund-trainer Marco Rose liet iets duidelijk merken dat hij het helemaal had gehad met de arbitrage en werd met zijn tweede gele kaart naar de tribune gestuurd. Zonder hun coach lukte het de spelers van Dortmund niet meer om de gelijkmaker te forceren, ondanks dat er tien minuten blessuretijd aan de het voetbalgevecht werden toegevoegd. Bayern had eigenlijk zelf nog op 2-4 moeten komen, maar Corentin Tolisso kreeg in minuut 99 de bal niet in het lege doel nadat keeper Kobel niet meer op zijn post stond nadat hij mee was gegaan voor een hoekschop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen