Haller eindigt groepsfase Champions League als topscorer

8 december 2021 – Als er een prijs voor topscorer van de groepsfase van de Champions League zou zijn geweest, dan had Sébastien Haller 'm gewonnen. Nu ook de laatste groepswedstrijden gespeeld zijn, voert de spits van Ajax de topscorerslijst nog steeds aan.

Haller eindigt groepsfase Champions League als topscorer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Haller had deze woensdag nog ingehaald kunnen worden. In theorie door alle spelers die in actie kwamen, maar in de praktijk was Robert Lewandowski zijn enige overgebleven concurrent. De Pool maakt bijna altijd wel een (of meerdere) doelpunten, maar kwam woensdagavond tegen FC Barcelona niet tot scoren.

Dus gaat Haller met tien doelpunten als topscorer de knock-outfase van de Champions League in. De Ivoriaan was in alle groepswedstrijden trefzeker: Sporting-uit (vier keer), Besiktas-thuis (een keer), Borussia Dortmund-uit (een keer), Borussia Dortmund-thuis (een keer), Besiktas-uit (twee keer) en Sporting-thuis (een keer).

Opvallend is dat Haller dit seizoen meer doelpunten in de Champions League dan in de Eredivisie heeft gemaakt. In competitieverband was hij tot nu toe negen keer trefzeker. Daarmee bezet hij de gedeeld tweede plaats op de topscorerslijst. Bryan Linssen voert de lijst met tien doelpunten aan.

Reacties

Ajax

gerelateerd