Berghuis is Ajax-staf dankbaar: "Out-of-the-box gedacht"

11 december 2021, 16:06

Steven Berghuis is dankbaar dat de technische staf van Ajax een nieuwe positie voor hem heeft gevonden. De 29-jarige Berghuis stond jarenlang bekend als rechtsbuiten, maar maakt de laatste maanden furore als aanvallende middenvelder.

Berghuis kwam op die positie terecht toen Davy Klaassen in september geblesseerd raakte. Het experiment slaagde, want toen Klaassen weer fit was, behield Berghuis zijn plekje in het elftal. "Ik ben er dankbaar voor naar de staf, die out-of-the-box heeft gedacht, want hiervoor heeft iedereen me alleen als rechtsbuiten gezien. Daar heb ik ook altijd gespeeld", aldus de linkspoot in De Telegraaf.

In zijn tijd bij AZ en Feyenoord was Berghuis altijd aan de rechterzijlijn vastgeplakt. "Tegen Sporting maakte ik vanaf die kant ook mijn goal. Maar 'op 10' kan ik ook dingen toevoegen. Elke speler heeft bepaalde kwaliteiten en dan is het aan de trainers hoe ze die willen gebruiken. Dit vind ik wel heel mooi bedacht", vervolgt hij.

De komende speelrondes komt Berghuis zijn oude clubs AZ en Feyenoord tegen. "Ik vind het wel bijzonder om tegen ze te spelen, maar het eerste duel is met AZ, dus daar gaat nu de focus op", vertelt de aanvaller, die weet dat Ajax tussen de wedstrijden door in de koker verdwijnt voor de Champions League-loting. "Ik heb geen voorkeur voor een volgende tegenstander en ben er ook niet zo mee bezig, want ik heb er toch geen invloed op en wacht het af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen