'Inter zet in op spectaculaire ruildeal met Luuk de Jong'

15 december 2021, 20:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kans dat Luuk de Jong nog lang in het shirt van FC Barcelona te zien is, is zeer minimaal. De Nederlander wordt door de Spaanse club gehuurd van Sevilla, maar De Jong maakte dit seizoen pas één treffer in elf wedstrijden. Xavi zou daarom deze winter al afscheid van hem willen nemen en Inter Milaan lijkt daarin een uitweg te willen bieden.

Volgens het Spaanse medium SPORT is de Italiaanse koploper op zoek naar een pinch-hitter, die als alternatief kan dienen voor Edin Dzeko en Lautaro Martinez. De club heeft een spectaculaire ruildeal in gedachten, want het wil de terugkeer van Alexis Sanchez bij Barcelona faciliteren. De Chileen wordt verhuurd aan de Catalanen, maar dan moeten zij De Jong wel naar Milaan laten vertrekken.

De Spaanse club heeft echter nog niet gereageerd op het voorstel, maar er lijken meerdere partijen geïnteresseerd in de diensten van De Jong. Zo meldt Diario AS dat hij inderdaad niet in de plannen van Xavi voorkomt en dat Fenerbahce Barcelona en Sevilla een uitweg wil bieden komende zomer. De Turkse grootmacht wil hem huren en Sevilla en staat daar niet onwelwillend tegenover, gezien hij daar meer minuten kan maken.

Barcelona zou De Jong vooral van de hand willen doen omdat hij met zijn salaris drukt op de begroting. De Jong werd in 2019 voor meer dan twaalf miljoen euro door Sevilla overgenomen van PSV. Daar hielp hij zijn club aan de eindzege in de Europa League, maar vervolgens belandde hij op een zijspoor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen