Cillessen pakt penalty en wint stadsderby met doelpuntenfestijn

20 december 2021, 23:08   Bijgewerkt: 21 december 2021, 08:35

Valencia-doelman Jasper Cillessen heeft een knotsgekke wedstrijd beleefd. De keeper pakte een strafschop, maar moest ook drie ballen uit het net vissen. Toch zag hij zijn ploeg de stadsderby winnen van Levante: 3-4.

Dat een derby een wedstrijd op zichzelf is, werd ook deze editie weer bewezen. Levante stond voorafgaand aan het duel stijf onderaan, maar klapte erop en kwam in de eerste helft op voorsprong. Na negentien minuten moest Cillessen klaar gaan staan bij een strafschop. De keeper pakte de inzet van José Campaña, maar tot gejuich zorgde het niet bij de sluitpost. De rebound werd namelijk wel benut door de voetballer. Twee minuten na de openingsgoal moest Cillessen zich weer gewonnen geven. Deze keer kon Roger Martí de bal makkelijk achter de keeper schuiven.

Vlak voor de pauze deed Gonçalo Guedes nog wat terug voor Valencia, waardoor de hoop weer enigszins terugkwam. In de tweede helft ging de ploeg dan ook op jacht naar een tastbaar resultaat. Na vier minuten werd de bal weer op de stip gelegd, nu in het voordeel van Valencia. Carlos Soler schoot de bal tegen de touwen, waardoor de stand gelijk was. Twintig minuten later wist de aanvaller ook zijn tweede treffer te maken, waardoor de comeback compleet was.

Het bleek nog niet het einde te zijn van een intense derby, want Guedes maakte ook nog de vierde treffer voor de thuisploeg. Levante maakte in blessuretijd nog de 3-4, maar het doelpunt kwam te laat om Valencia nogmaals te laten wankelen. Daardoor stapte Cillessen en zijn negen ploeggenoten met een driepunter van het veld. Teamgenoot Uros Racic moest in minuut 95 het veld al verlaten door een rode kaart. Valencia staat door de zwaarbevochten overwinning op plek zeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen