Situatie Rai Vloet hangt als schaduw boven Heracles Almelo

29 december 2021, 07:30   Bijgewerkt: 28 december 2021, 23:19

Het jaar zit erop in de Eredivisie. Ajax kroonde zich voor de 35ste keer tot landskampioen, in Europa werden de nodige coëfficiëntenpunten binnengeharkt en de drie promovendi presteerden boven verwachting. Er is meer dan genoeg om op terug te kijken. In deel X van onze cluboverzichten: Heracles Almelo.

Heracles wist bij de start van 2021 niet of er naar boven of juist naar beneden gekeken moest worden. De ploeg van trainer Frank Wormuth begon de tweede seizoenshelft op twaalfde plaats, slechts een aantal punten verwijderd van het linkerrijtje maar ook zeker nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. Uiteindelijk handhaafden de Heraclieden zich probleemloos in de middenmoot van de Eredivisie.

Even leek Heracles zich te mogen opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De club uit Almelo bezette drie wedstrijden voor het einde van het seizoen nog de felbegeerde achtste plaats, maar met de finish in zicht kwam Sparta Rotterdam nog langszij. Eindstand voor Heracles: 44 punten en een keurige negende plaats. En dat terwijl in de eerste twaalf wedstrijden slechts negen punten werden veroverd.

In de zomer werd er afscheid genomen van Robin Pröpper (die transfervrij de overstap naar FC Twente maakte) en Tim Breukers (gestopt), maar dat waren ook de enige sterkhouders die vertrokken. Daartegenover stond de komst van Kaj Sierhuis en Bilal Basacikoglu, twee in de Eredivisie gevestigde namen. Ondanks dat de selectie nagenoeg intact bleef, vielen de resultaten de afgelopen maanden behoorlijk tegen.

Heracles staat halverwege het seizoen slechts vijf punten los van de gevarenzone en lijkt veroordeeld tot degradatievoetbal. Het moet gezegd worden dat het de club uit Almelo de afgelopen maanden niet heeft meegezeten. Rai Vloet raakte betrokken bij een dodelijk ongeval, Ismail Azzaoui liep een zware blessure op en ook clubtopscorer Delano Burgzorg was de afgelopen weken uit de roulatie. Als de rampspoed aanhoudt, zou 2022 weleens een heel vervelend jaar kunnen worden voor Heracles.

Het hoogtepunt: spectaculaire eerste seizoenszege

Het lukte Heracles dit jaar niet om een club uit de traditionele top-drie of aartsrivaal FC Twente te verslaan. Wel wonnen de Heraclieden in september op spectaculaire wijze van AZ. Even leek het erop dat Heracles ondanks een man-meer-situatie een zeker lijkende overwinning zou weggeven, maar diep in blessuretijd knalde Vloet een vrije trap tegen de touwen: 3-2. Het was voor de ploeg van Wormuth de eerste zege van het seizoen.

{image[351970][right-half][]}De beste aankoop: Sierhuis en Basacikoglu

Geen van de zomeraanwinsten heeft tot nu toe écht weten te overtuigen. Kai Sierhuis en Bilal Basacikoglu zijn eigenlijk de enigen die vrij regelmatig aan spelen toekomen. Sierhuis, gehuurd van Stade Reims, scoorde nog maar twee keer in vijftien wedstrijden. Vrij weinig voor een spits. Basacikoglu heeft zijn stempel ook nog niet weten te drukken. Met één doelpunt en één assist valt zijn terugkeer in de Eredivisie vooralsnog tegen.

De tegenvaller: situatie Rai Vloet

In de nacht van 13 op 14 november kwam bij een aanrijding op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een jongen van vier om het leven. Het duurde niet lang voordat bekend werd dat Rai Vloet betrokken was bij het ongeval. Hoewel het politie-onderzoek nog niet is afgerond, lijkt het erop dat Vloet degene is die het dodelijke ongeval heeft veroorzaakt. De schaduwspits hangt een lange gevangenisstraf boven het hoofd. Voorlopig zal hij in elk geval niet in actie komen voor Heracles. 

{image[351969][left-half][]}De doorbraak van: Noah Fadiga

Hij werd bij Club Brugge gewogen en te licht bevonden, maar Heracles zag het wel zitten in Noah Fadiga. De 22-jarige rechtervleugelverdediger kwam in de zomer van 2020 over van de Belgische topclub en mag zich sinds het begin van dit jaar de vaste rechtsback van Heracles noemen. Trekt Fadiga de stijgende lijn door, dan ligt zijn plafond naar alle waarschijnlijkheid niet in het Erve Asito. In Almelo beschikt hij over een contract dat nog anderhalf seizoen doorloopt.

Eredivisie-cijfers

Duels: 38

Zeges: 13

Gelijke spelen: 8

Nederlagen: 17

Doelcijfers: 48 (voor) 55 (tegen)

Grootste zege: Heracles Almelo - FC Emmen 4-0 (12 januari), Heracles Almelo - Willem II 4-0 (10 april), Heracles Almelo - VVV-Venlo 4-0 (1 mei)

Grootste nederlaag: AZ - Heracles Almelo 5-0 (16 mei)

Topscorer: Rai Vloet (12)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen