FC Utrecht-talent voor derde keer verhuurd aan club uit KKD

24 december 2021 – Nick Venema mag zich voor de derde keer op huurbasis laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. Het talent van FC Utrecht komt de tweede seizoenshelft uit voor VVV-Venlo. Eerder speelde hij op hetzelfde niveau al in de kleuren van Almere City en NAC Breda. 

FC Utrecht-talent voor derde keer verhuurd aan club uit KKD

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ook afgelopen halfjaar was Venema een vast gezicht in de Keuken Kampioen Divisie. Als aanvoerder van Jong FC Utrecht was de spits goed voor acht goals en één assist in negentien duels. Toch stond hij open voor een nieuwe verhuurperiode om het ook ergens anders te laten zien. Om diezelfde reden was er afgelopen zomer al contact met VVV en nadat de club zich opnieuw meldde, sprak Venema van een 'makkelijke keuze'. 

"Ik stond open voor een verhuurperiode en dan is VVV natuurlijk een hele mooie club", lichtte hij zelf toe op de website van VVV. Daar vertelde hij bovendien over zijn hereniging met vriend en oud-ploeggenoot Mitchell van Rooijen. "Mitchell heeft me denk ik honderd keer gevraagd om naar VVV te komen. Het is natuurlijk leuk dat VVV zich dan ook daadwerkelijk meldt en serieuze interesse heeft."

Venema kwam op vijftienjarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij naast zijn wedstrijden voor de Jong-ploeg ook 28 keer in het eerste speelde. Met zestien goals en drie assists voor Jong Utrecht beleefde hij in 2018/19 cijfermatige zijn beste seizoen. Daarna speelde hij op huurbasis bij achtereenvolgens Almere City (achttien wedstrijden, zes goals, 1 assist) en NAC Breda (31 wedstrijden, vijf goals, twee assists). 

Hupperts
Tegenover de komst van Venema staat voor VVV het vertrek van Guus Hupperts. De 29-jarige aanvaller kwam afgelopen seizoenshelft nauwelijks aan spelen toe en om die reden is besloten zijn contract te ontbinden. Hupperts speelde in anderhalf jaar tijd zestien wedstrijden voor VVV, waarin hij slechts één goal en één assist leverde. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd