Toornstra noemt Berghuis speler van het jaar: "Getuigt van klasse"

25 december 2021, 12:44

Jens Toornstra vindt Steven Berghuis de beste Eredivisie-speler van 2021. Berghuis en Toornstra waren in de eerste maanden van het jaar teamgenoten bij Feyenoord, totdat de linkspoot voor een veelbesproken overstap naar aartsrivaal Ajax koos. Toornstra heeft veel respect voor de keuze van Berghuis.

"Ik denk dat ik dan voor Steven Berghuis ga", luidt zijn antwoord op de vraag van Voetbal International wie voor hem de beste speler van het jaar is. "Ik ben in het eerste halfjaar natuurlijk teamgenoot van hem geweest, tot hij de stap naar Ajax maakte. Dat had ik zelf niet gedurfd, het is een gevoelige stap. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Als je ziet hoe hij zich Europees manifesteert, getuigt dat wel van klasse."

Toornstra is niet boos op de voormalig aanvoerder van de Rotterdammers, in tegenstelling tot de meeste supporters van Feyenoord. "We hebben nog steeds wel contact. Tijdens de periode dat hij wel of niet zou gaan, heb ik hem even gelaten. Ik heb überhaupt geen invloed gehad op zijn keuze. Aan het begin was het wennen om hem in een shirt van Ajax te zien, maar alles went."

Zonder Berghuis is Feyenoord een stuk beter gaan presteren. Hoewel de linkspoot met zijn goals en assists van onschatbare waarde was, is de ploeg onder Arne Slot opgeleefd. De achterstand op koploper PSV bedraagt slechts vier punten, terwijl Ajax drie punten meer heeft dan de Rotterdamse formatie.

Lees ook: Toornstra ziet bij Feyenoord gelijkenissen met 'kampioensjaar'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen