De Telegraaf: Ajax en Leipzig akkoord over transfer Brobbey

27 december 2021, 14:21   Bijgewerkt: 27 december 2021, 15:02

Brian Brobbey keert definitief terug naar Ajax, zo melden Voetbal International en De Telegraaf maandagmiddag. De negentienjarige spits was zelf al rond met de Amsterdammers en heeft nu ook te horen gekregen dat de clubs eruit zijn. Er wordt definitief geen optie tot koop opgenomen in de deal tussen Ajax en de Duitse middenmoter RB Leipzig.

Daarmee heeft Ajax de gewenste eerste winterversterking te pakken. De aanvaller moet gaan concurreren met Sébastien Haller, die nu alleen de matig presterende Danilo achter zich had. Met Brobbey voegt Ajax een ander type speler toe aan de selectie: een spits met snelheid en diepgang, terwijl Haller juist meer in zijn kracht komt als aanspeelpunt en eindstation.

Ajax zwaaide Brobbey afgelopen zomer nog transfervrij uit. De spits besloot zijn contract niet te verlengen en verkaste daarom gratis naar RB Leipzig, waar hij niet in de plannen voorkwam. In zijn eerste halfjaar lukte het hem nog niet om te scoren. Bij Ajax krijgt hij daarvoor waarschijnlijk meer kansen, zeker omdat Sébastien Haller in de eerste maanden van 2022 naar Afrika verkast voor de Afrika Cup. De Amsterdammers hoopten op een optie tot koop, maar Leipzig zag dat niet zitten.

Ajax is nog niet klaar op de markt, zo verzekert De Telegraaf. Bronnen rond de club melden namelijk dat ook Steven Bergwijn nog altijd een van de topkandidaten is om de selectie te versterken. De aanvaller moet de vleugels van meer concurrentie gaan voorzien, maar Tottenham Hotspur is vooralsnog niet bereid om mee te werken aan een transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen