Lovende woorden voor Gyan: "Niemand had een hekel aan hem"

29 december 2021 – Pierre van Hooijdonk en Edwin Zoetebier hebben vol ongeloof op het overlijden van hun oud-ploeggenoot Christian Gyan. De voormalig Feyenoorder overleed eerder vandaag op 43-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Van Hooijdonk en Zoeteboer bewaren warme herinneringen aan Gyan.

Lovende woorden voor Gyan: "Niemand had een hekel aan hem"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Hij was letterlijk en figuurlijk een waardevolle, stille kracht", aldus Van Hooijdonk tegenover RTV Rijnmond. "Hij was voor mij onlosmakelijk verbonden aan het geloof. In alles wat hij deed, in de interviews die hij gaf, hij had het er altijd over. Ik weet nog dat hij na de UEFA Cup-zege in 2002 een ondershirt aan had met de tekst 'The Lord is good all the time'. Dat was Chris ten voeten uit."

Ook voormalig doelman Zoetebier, die samen met Van Hooijdonk en Gyan de UEFA Cup won, is in gesprek met Rijnmond enkel lovend. "Niemand had een hekel aan hem. Dat kon ook bijna niet. Hij was een vriendelijke jongen, een helpende hand. En een super-voetballer. Als rechtsback kwam hij mee op via de zijlijn en wist hij precies wanneer hij naar binnen moest duiken. Chris was echt een bikkelharde verdediger."

Gyan kwam op jonge leeftijd naar Nederland en stond uiteindelijk tien seizoenen onder contract bij Feyenoord. Met de Rotterdamse club won hij de UEFA Cup, werd hij landskampioen en legde hij beslag op de Johan Cruijff Schaal. De 23-voudig international van Ghana kende na zijn loopbaan geldproblemen en leed aan epilepsie. Daarom moest hij noodgedwongen stoppen met zijn werk in de haven.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd