Mwene is onder de indruk van concurrenten Ajax en Feyenoord

3 januari 2022, 20:45

Phillipp Mwene is lovend over Ajax en Feyenoord. De vleugelverdediger van PSV vindt echter dat zijn ploeg terecht bovenaan staat na achttien wedstrijden. Hij heeft dan ook alle vertrouwen dat de Eindhovenaren aan het einde van het seizoen nog steeds de eerste plaats op de ranglijst bezetten.

"We hebben spelers met veel individuele kwaliteiten. We hebben veel talenten, maar ook spelers met ervaring. Kijk naar Mario Götze, Philipp Max en mij. Het is een goede mix. Tel daar de ideeën van Roger Schmidt bij op. We zijn tot nu toe erg succesvol", aldus de vleugelverdediger in gesprek met Kicker. De Oostenrijker kwam afgelopen zomer als grote onbekende transfervrij over van 1. FSV Mainz 05 en veroverde meteen een basisplaats in Eindhoven. In de Eredivisie was hij al drie keer belangrijk met een doelpunt, waardoor hij mede verantwoordelijk is voor de koppositie.

Het gat met Ajax is nu een punt. De verdediger is op zijn hoede voor de ploeg uit Amsterdam. "Zij hebben individueel de beste spelers. Ze hebben de afgelopen jaren laten zien dat ze zelfs tot de beste clubs van Europa behoren. Toch geloof ik dat wij genoeg kwaliteiten hebben om ze te verslaan. Dat lieten we aan het begin van het seizoen zien in de Johan Cruijff Schaal", doelt hij op de 0-4 overwinning. "Aan het begin van de tweede seizoenshelft spelen we weer tegen ze. Ik weet niet of die wedstrijd doorslaggevend zal zijn voor het kampioenschap, maar het is natuurlijk wel belangrijk om te winnen."

Waar het gat tussen de Eindhovenaren en de Amsterdammers momenteel één punt is, staat ook Feyenoord nog in de buurt. Die ploeg heeft momenteel vier punten minder dan de koploper. "Ook zij hebben zeker nog een kans", stelt Mwene. "Ze hebben een geweldig team en hebben in de Conference League laten zien dat ze veel kwaliteit hebben. We verloren de thuiswedstrijd met 4-0 van ze. Dat laat zien dat ze mee kunnen doen met de top. Maar wij staan wel bovenaan."

De vleugelverdediger is sowieso te spreken over het niveau in Nederland. "De bovenste tien clubs hebben het niveau van de Bundesliga. Daarnaast is de druk hier heel anders dan bij Mainz, omdat we elke wedstrijd willen winnen en kampioen willen worden. In Duitsland zouden wij ook een topclub zijn. PSV is echt een hele grote club. Ik zie de stap naar de Eredivisie dan ook niet als een achteruitgang, maar als een compliment. Ik ben blij met mijn keuze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen