'Pact tussen Laporta en Raiola brengt Haaland naar Barça'

4 januari 2022, 17:51   Bijgewerkt: 4 januari 2022, 21:58

Er is een reële kans dat Erling Haaland volgend seizoen in het shirt van FC Barcelona te bewonderen is. Als voorzitter Joan Laporta voldoende geld bij elkaar sprokkelt om de komst van de 21-jarige spits van Borussia Dortmund te bekostigen, dan heeft hij volgens Deportes Cuatro het woord van zaakwaarnemer Mino Raiola dat de transfer ook daadwerkelijk rondkomt.

Het is geen geheim dat Haaland komende zomer het belangrijkste transferdoelwit is van Barcelona. Laporta sprak maandag bij de presentatie van Ferran Torres al oorlogstaal uit. "Barça is terug", waarschuwde de voorzitter de andere Europese topclubs. Komende zomer wil Laporta zijn woorden kracht bijzetten door met Haaland een van de meest gewilde spelers op de Europese velden binnen te halen.

Haaland is naar verluidt komende zomer voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro op te halen bij Dortmund. Het geld klotst in Barcelona niet bepaald tegen de plinten, maar door een lening van anderhalf miljard euro kan de club zich toch weer op de transfermarkt roeren. Met de komst van Torres, van 55 miljoen euro overgekomen van Manchester City, liet Barça zijn spierballen zien.

Komende zomer hoopt Barcelona ook Haaland naar de Catalaanse hoofdstad te halen. De Noor zou een overgang naar de huidige nummer vijf van La Liga wel zien zitten. Haaland wil naar verluidt graag aan de slag in Spanje, maar wil niet naar Real Madrid omdat hij niet in hetzelfde team wil spelen als Kylian Mbappé. De Franse spits is nog speler van Paris Saint-Germain, maar beschikt over een aflopend contract en lijkt een Galáctico te worden.

Volgens Deportes Cuatro werd op 13 december, tijdens het Golden Boy-gala, de basis gelegd wat de transfer van de zomer kan worden. Laporta en Raiola hebben al jaren een uitstekende relatie en zouden toen een pact hebben gesloten wat betreft Haaland. Krijgt Laporta het voor elkaar om de komst van de Noor te bekostigen, dan lijkt niets een transfer nog in de weg te staan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen