Waardering voor Pröpper: "Nog nooit meegemaakt"

5 januari 2022, 08:30

Davy Pröpper krijgt veel lof na zijn besluit om per direct een punt te zetten achter zijn loopbaan. De dertigjarige middenvelder beschikte nog over een contract voor anderhalf jaar, maar heeft dat verscheurd omdat hij zich niet meer gelukkig voelde in de voetballerij. Direct na zijn besluit kreeg hij lovende woorden te horen.

"Ik heb dit nog niet meegemaakt in twintig jaar in een leidinggevende functie in het topvoetbal", vertelt algemeen directeur Toon Gerbrandts aan het Eindhovens Dagblad. "In mijn ogen verdient hij veel respect voor zijn openheid en heeft hij heel eerlijk met ons gecommuniceerd. Het is prijzenswaardig hoe hij zich heeft opgesteld en we zijn dankbaar voor zijn inzet in twee periodes bij PSV."

Pröpper besloot maandag het nieuws te verkondigen dat hij per direct zou stoppen met voetballen. De middenvelder was de voetballerij beu en wilde zich meer op andere vlakken oriënteren. Daarmee kwam een einde aan een fraaie loopbaan, die hem langs Vitesse, PSV, Brighton & Hove Albion en opnieuw PSV bracht. Pröpper speelde negentien keer voor het Nederlands elftal.

Ook zaakwaarnemer Louis Laros reageerde in een statement op het besluit. "We hebben Davy vanaf zijn zestiende bij mogen staan. Davy, het was een voorrecht en een groot plezier om jou in dit hele traject te hebben mogen begeleiden. Wij zijn trots op wat jij in die periode hebt bereikt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen