'Dijks kan Bologna verlaten: stap dichter bij huis een mogelijkheid'

10 januari 2022, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mitchell Dijks lijkt Bologna te gaan verlaten. De linkervleugelverdediger kan in Italië op weinig speelminuten rekenen en lijkt niet meer in de plannen van coach Sinisa Mihajlovic voor te komen en mag vertrekken. Er zouden al clubs hebben aangeklopt in de jacht op de handtekening van de oud-Ajacied.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend. De afgelopen seizoenen was Dijks een vaste kracht in de achterhoede bij Bologna. Dat is dit seizoen anders, sinds hij door het Schotse latent Aaron Hickey uit de eerste elf is gevoetbald. Bologna zou mee willen werken aan een definitief vertrek van Dijks, maar is ook bereid om mee te denken aan een verhuur met optie tot koop. Volgens de krant zijn er al drie gegadigden, waaronder twee clubs uit de Serie A: Torino en Hellas Verona.

Ook een stap dichter bij huis is mogelijk: Standard Luik zou de voormalig verdediger van sc Heerenveen en Willem II willen inlijven. Het is op dit moment nog onduidelijk welke stap de voorkeur van Dijks zelf geniet. Dijks heeft bij Bologna nog een contract tot de zomer van 2023. De Italianen namen hem 3,5 jaar geleden transfervrij over van Ajax, waar Dijks aan zijn tweede periode bezig was.

Lees ook: Nederlandse clubs opgelet: Dijks en Van Hooijdonk op zijspoor

Bij Bologna is hij ploeggenoot van mede-Nederlanders Jerdy Schouten en Sydney van Hooijdonk. Stefano Denswil staat ook nog onder contract in Italië, maar heeft tijdelijk onderdak bij Trabzonspor gevonden. Met die club stevent hij af op de Turkse landstitel. Dijks speelde tussendoor ook nog in Engeland bij Norwich City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen