Vormer gaat voor kans onder Schreuder: "Vreselijke tijd gehad"

10 januari 2022, 08:46

Ruud Vormer is niet ontevreden over de recente trainerswissel bij Club Brugge. De naar AS Monaco vetrokken Philippe Clement werd vervangen door een Nederlander: Alfred Schreuder. Het betekent voor Vormer de kans op een frisse start. De 33-jarige aanvoerder en oud-speler van onder andere AZ en Feyenoord zou geen al te goede verstandhouding hebben gehad met de inmiddels vertrokken Clement.

"Er is een nieuw elan onder Schreuder. Zo eerlijk moeten we zijn", vertelt Vormer bij de NOS. Waar Vormer de afgelopen jaren als een van de eersten op het wedstrijdformulier van Club Brugge verscheen, is dat dit seizoen anders. De Nederlander – die nog nooit in Oranje speelde – zit steeds vaker dan hem lief is op de bank. Toch voelde hij niet de drang om zijn heil elders te zoeken.

"Ik heb het hier naar mijn zin", zegt Vormer, die al sinds 2014 in het blauw-zwart speelt. In het Jan Breydel Stadion kwam hij tot dusver al tot 342 duels. "De laatste maanden had ik het wel wat lastiger. Ik heb een verschrikkelijke tijd gehad", doelend op zijn relatie met Clement. Bij Schreuder begint Vormer weer op nul en krijgt hij de kans om zich te bewijzen.

Lees ook: Vormer opnieuw boos op coach

Club Brugge begint komende zaterdag aan de tweede seizoenshelft in de Pro League met een thuiswedstrijd tegen STVV. De kampioen staat zeven punten achter op de verrassende promovendus Union Sint-Gillis. Maar door de aanstaande puntenhalvering na de reguliere competitie, zegt dat verschil nog weinig.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen