Huiberts weerlegt geruchten en brengt goed nieuws over Wijndal

10 januari 2022, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog maar de vraag of AZ deze winter daadwerkelijk een spits zal aantrekken. Die wens werd eerder door de club uitgesproken, maar technisch directeur Max Huiberts benadrukte dat de club verantwoord te werk gaat. "We zoeken een speler die, per direct of in de toekomst, echt iets toevoegt aan onze huidige selectie. We willen niet dat de doorstroom van onze eigen talenten wordt geblokkeerd."

Huiberts gaf die update in een gesprek met Voetbal International, waarin hij ook inging op de vermeende interesse in Alan Velasco. Uit Argentinië verschenen namelijk berichten dat AZ een bod van liefst drie miljoen euro, plus 4,5 miljoen aan bonussen, had uitgebracht op de negentienjarige vleugelaanvaller van Independiente. Die berichtgeving was echter veel te voorbarig, zo liet de technisch directeur weten.

"Het klopt dat we beelden van deze speler hebben bekeken en onze scouting naar hem heeft geïnformeerd. Verder dan dat is het niet gegaan", was Huiberts duidelijk. Hij erkende dat AZ nog altijd graag een extra spits binnenhaalt, die snelheid en diepgang aan het spel kan toevoegen. "Maar in de huidige markt is dat niet makkelijk." Overigens werd ook de vermeende interesse van Bologna in Fredrik Midtsjø weerlegd. "Die geruchten heb ik meegekregen, maar niemand heeft zich bij ons gemeld voor Fredrik."

Wijndal

Huiberts kon wel ontwikkelingen melden wat betreft het langer vastleggen van aanvoerder Owen Wijndal. Er zit schot in de onderhandelingen, zo gaf hij aan. "We kennen de wensen van Owen over een mogelijke transfer, als er een mooie club voor hem komt. Maar we weten ook dat hij AZ niet zomaar voor de eerste de beste club zal verlaten. Mochten we tot een akkoord komen over een nieuw contract, dan is het logisch dat we met hem meedenken als er in de toekomst alsnog een mooie kans voor hem komt." Het huidige contract van Wijndal loopt nog tot medio 2023. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen