'Nieuwe wending: SEG broedt op tegenclaim tegen De Vrij'

10 januari 2022, 19:17   Bijgewerkt: 10 januari 2022, 19:35

Stefan de Vrij kan mogelijk op een tegenclaim rekenen van zijn voormalig makelaar Sports Entertainment Group (SEG). De verdediger eiste andersom eerder een bedrag van liefst 22 miljoen euro, maar daar heeft hij volgens het bedrijf helemaal geen recht op. SEG spreekt nu van reputatieschade.

Dat alles meldt De Telegraaf, dat eerder ook al berichtte over de claim van De Vrij. De verdediger eiste het forse bedrag, omdat dit hem zou zijn ontzegd bij zijn transfer van SS Lazio naar Inter. SEG zou namelijk zelf 7,5 miljoen euro hebben verdiend door de contractprijs voor De Vrij zo ver mogelijk onder de vijftig miljoen euro te houden. Dit kwam uiteindelijk neer op 37,5 miljoen, waardoor de speler meent recht te hebben op het verschil.

SEG ziet dat dus anders. Het bedrijf stelt dat er sprake was van een constructie om de eigen commissie veilig te stellen, maar dat De Vrij daarbij geen financiële schade heeft geleden. De genoemde 37,5 miljoen zou daarbij het maximaal haalbare bedrag zijn geweest, omdat De Vrij anders zelfs meer zou verdienen dan 'de spits van de club'. Daarbij wijst SEG erop dat het bedrijf jarenlang geïnvesteerd heeft in de speler, onder meer door zijn knieoperatie te betalen.

SEG spreekt nu van reputatieschade, omdat De Vrij 'vertrouwelijke overeenkomsten in de publiciteit heeft gebracht, zodat deze in een verkeerde context de pers heeft gehaald'. De advocaat van de speler wilde tegenover De Telegraaf niet reageren. De zaak tussen De Vrij en het makelaarskantoor dient komende maand bij de Amsterdamse rechtbank. 

Lees ook: De Vrij eist liefst 22 miljoen (!) van zijn voormalig spelersmakelaar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen