'Ajax dreigt toptalent te verliezen aan Dortmund'

14 januari 2022 – Ajax moet vrezen voor het vertrek van de zeventienjarige Prince Aning. De linksback, die te boek staat als toptalent, zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Borussia Dortmund. Contact tussen de partijen is er al en de jonge vleugelverdediger zelf zou een stap wel zien zitten.

'Ajax dreigt toptalent te verliezen aan Dortmund'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat alles melden het Duitse Ruhr Nachrichten en supportersplatform Ajax Showtime. Eerstgenoemde schreef zelfs dat het 'toptalent' al in Duitsland gesignaleerd is. Aning is hoe dan ook vrij om met Dortmund te praten, omdat Ajax hem nog geen profcontract heeft aangeboden. Volgens Ajax Showtime is die intentie er wel, maar wordt dat nu mogelijk bemoeilijkt met Dortmund als serieuze concurrent.

De in Amsterdam geboren Aning is half Ghanees, maar speelde zijn jeugdinterlands tot dusver voor Oranje (Onder 16 en Onder 18). Bij Ajax speelt hij al sinds zijn achtste (2012) en inmiddels is hij speler van Ajax Onder 18. Daar heeft hij er onder meer een succesvolle Youth League-groepsfase opzitten, waarmee hij zich bij Dortmund - een van de tegenstanders - in de kijker zou hebben gespeeld. 

Dortmund is van plan Aning vanaf volgend seizoen in het Onder 23-elftal te laten spelen. Als hij de overstap maakt, zou hij niet de eerste Ajacied zijn. Spits Julian Rijkhoff verruilde vorig seizoen eveneens de jeugdopleiding van de Amsterdammers voor die van Dortmund. 

Ajax

gerelateerd