BVO's willen stadions begin februari demonstratief vullen

14 januari 2022 – Zien we begin komende maand de fans terug in het voetbalstadion? De kans dat het kabinet daar vanavond (vrijdag) toestemming voor geeft, is bijzonder klein. Maar mogelijk komt er net als in bepaalde andere takken van de samanleving burgerlijke ongehoorzaamheid. Volgens Jan Willem van Dop is de voetballerij van plan om de detailhandel te volgen.

BVO's willen stadions begin februari demonstratief vullen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt de algemeen directeur van Go Ahead Eagles in het Algemeen Dagblad vrijdag. "Blijkbaar is dat de weg", doelt hij op de dreigingen die de detailhandel deed met burgerlijke ongehoorzaamheid. Vanavond krijgen zij te horen dat ze gedeeltelijk weer open mogen, terwijl de voetbalstadions nog altijd dicht moeten blijven. En dat is volgens Van Dop onbegrijpelijk als hij naar de buurlanden kijkt.

"In Engeland zitten de stadions vol. In Spanje gaat men het zien als een griep. En wij blijven gewoon volledig dicht", baalt van het de beslissing, die het kabinet vrijdagavond wereldkundig gaat maken. In de detailhandel mag er opeens weer veel meer en ook de horeca is van plan om – tegen de regels in – deels open te gaan. "Het is daarom tijd om ook als betaald voetbal de handen ineen te slaan", meent Van Dop, die stelt dat het betaald voetbal het hoofd amper nog boven water kan houden.

Lees ook: Goed nieuws voor amateurvoetbal: versoepelingen zijn op komst

Daardoor is het plan om begin februari mogelijk de stadions demonstratief open te gooien als statement en als drukmiddel om meer vrijheid te krijgen. "Als je de druk opvoert, word je blijkbaar gehoord", aldus Van Dop, die mogelijk later bijval krijgt van de andere Eredivisieclubs. "We gaan de barricaden op als clubs, geen woorden maar daden. Het is echt klaar nu."

Eredivisie

gerelateerd