Treurig: derby van Sevilla stilgelegd na wangedrag van de fans

15 januari 2022, 23:37   Bijgewerkt: 15 januari 2022, 23:43

De derby tussen stadsgenoten Sevilla en Real Betis is definitief gestaakt in de Copa del Rey. De wedstrijd werd in eerste instantie tijdelijk gestaakt nadat Joan Jordán een langwerpig voorwerp tegen de achterkant van zijn hoofd kreeg. De wedstrijd wordt zaterdag niet uitgespeeld en er zijn drie mogelijke scenario's: ofwel er wordt gespeeld in een ander stadion; ofwel voor lege tribunes; ofwel voor gedeeltelijk lege tribunes. 

Het duel was een mooi spektakelstuk in de eerste helft, waarbij de uitploeg op voorsprong kwam via Alejandro 'Papu' Gómez. Het was een doelpunt tegen de verhoudingen in. Betis was de eerste dertig minuten heer en meester, waarbij Borja Iglesias een aantal keer gevaarlijk voor het doel opdook met een grote mogelijkheid. Hij had het vizier niet op scherp staan, waar de aanvallende middenvelder van de tegenpartij dat wel had. Na 35 minuten schoot hij de bal in de rechter onderhoek.

Zie ook: Héérlijk: corner Fekir valt rechtstreeks binnen

Lang kon Sevilla niet genieten van de voorsprong in het stadion, waar fans wel gewoon plaats mochten nemen op de tribune. Nabil Fekir toonde zijn klasse vier minuten later door een corner rechtstreeks in de goal te werken. Het was een prachtige afsluiter van de eerste helft, maar het bleek ook het laatste hoogtepunt van de avond te zijn in de zuid-Spaanse stad.

Zie ook: Video: Jordán krijgt staaf op zijn hoofd

In minuut 47 ging het namelijk helemaal mis, toen een supporter een voorwerp richting het veld gooide. Die kwam op het achterhoofd van Jordán terecht, waarna hij naar de grond ging en de wedstrijd in eerste instantie tijdelijk werd stilgelegd. Nadat de ploegen de kleedkamer hadden opgezocht werd besloten om het duel niet meer uit te spelen deze avond. Ondertussen werd het vak van waaruit het voorwerp werd gegooid onderzocht door de politie. Het is niet duidelijk of er iemand is aangehouden voor de actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen