Zirkzee en Hoedt geven zege weg in 'topper' na kolderieke tegengoal

16 januari 2022, 20:40

Anderlecht heeft in eigen huis dure punten laten liggen: de ploeg van coach Vincent Kompany gaf in de slotfase een 1-0 zege uit handen tegen het dit seizoen zo tegenvallende Standard Luik.

Bij Paars-Wit verscheen Wesley Hoedt aan de aftrap. Hij vormde een koppel met voormalig Ajax-verdediger Lisandro Magallan. De Nederlander is een vaste waarde bij de gevallen Belgische topclub, die hem afgelopen zomer naar het Lotto Park haalde. Ook Joshua Zirkzee - die dit seizoen gehuurd wordt van Bayern München - mocht vanaf het beginnen.

Anderlecht was heer en meester tegen het in degradatiezorgen verkerende Standard. Na iets meer dan een half uur opende de thuisploeg de score. Na een fraaie actie van Zirkzee, kwam de bal bij Yari Verschaeren, die Standard-goalie Arnaud Bodart het nakijken gaf. Standard was bij vlagen niet bij machten om bij het vijandelijke doelgebied te komen en het wachten leek op de tweede Anderlecht-treffer.

Ondanks enkele goede mogelijkheden, kwam die er niet. Aan de overkant ging het mis. Na een veel te korte terugspeelbal, kwam doelman Hendrik van Crombrugge te laat bij de bal. Denis Dragus wist de bal vanuit een moeilijke hoek in het lege doel te schuiven. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde Hoedt de bal nog voor de doellijn weg te halen, maar de oud-speler van AZ kwam te laat. Anderlecht laat dure punten liggen. De ploeg staat op de vierde plaats in de Pro League, op acht punten van koploper Union SG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen